Impozite si taxe mai mari la Petrosani

Cresc taxele la Petrosani, iar populatia va plãti ceva mai mult la bugetul local. Sunt taxe care au crescut odatã cu majorarea unor sume ce compun pretul impozitelor pe clãdiri, proprietãti si masini.
„De anul viitor, impozitele cresc cu 6,34%, din care 1,34% este rata inflatiei si suntem obligati, conform Codului Fiscal, sã facem o HCL în fiecare an, pânã în luna mai si 5% este procentul cu care se scumpeste, conform proiectului depus pe site-ul primãriei în dezbatere ”, a spus Alin Gal, sef Serviciul Impozite si taxe Locale Petrosani.
Zeci de oameni plãtesc taxele la timp si a crescut numãrul celor ce achitã dãrile on-line.
Fie cã stau în altã tarã, ori cã le este mai comod, oamenii îsi achitã taxele on-line, însã, cel mai rãu stau proprietarii de firme, care încã amânã plata acestor impozite.
„Pentru persoanele fizice, gradul de încasare al taxelor de aproape 90 % de încasare, iar pentru persoanele juridice, undeva la 45 % este gradul de încasare la acest moment”,  a mai adãugat Gal.  Si taxa pe salubritate va creste, iar conform proiectului de hotãrâre supus aprobãrii, aceasta ajunge la 10 lei de persoanã. Aceastã taxã va fi plãtitã tot la Serviciul impozite si taxe de la Petrosani, lunar, dupã ce firma care a câstigat  licitatia pentru salubritate va emite factura.
Diana Mitrache