Iarnă de poveste în Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina

Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina este un loc de poveste indiferent de anotimp. Dacă vara totul este de un verde aprins, aceste culori încep să se schimbe odată cu venirea toamnei atunci când copacii primesc o culoare maronie, ruginie. Dar parcă cel mai frumos sezon este acela de iarnă atunci când totul este acoperit de un strat de zăpadă imaculată.

Pentru pasionații de fotografie Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina este o muză de inspirație pe tot parcursul anului.
”Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina, nu se dezminte nici în sezonul hibernal. Un loc unde simbioza omului simplu cu natura e aproape perfectă și unde poți a-ți desfăta privirea și sufletul cu cele mai frumoase priveliști”, arată cei de la Enjoy Hunedoara.
Parcul natural cuprinde între limitele sale șase din cele mai spectaculoase rezervații naturale ale județului Hunedoara: Complexul carstic Ponorâci-Cioclovina, Peștera Tecuri, Peștera Șura Mare, Cheile Crivadiei, Locul fosilifer Ohaba-Ponor, Peștera Bolii. Totodată aici se află siturile arheologice aflate în Patrimoniul UNESCO de la Sarmizegetusa Regia, Costești, Blidaru, Luncani-Piatra Roșie și așezările etnografice autentice din Platforma Luncanilor.
Monika BACIU