Administratorul public al judetului Hunedoara, domnul Costel Avram, s-a întâlnit vineri dimineatã cu conducerea Spitalului Judetean de Urgentã (SJU) din Deva si cu reprezentantii Compartimentului de Dieteticã si Bloc Alimentar, pentru a analiza situatia alimentelor necesare pentru prepararea hranei pacientilor.
De asemenea, administratorul public a verificat personal stocurile din magazia de alimente, dar si modul în care este preparatã hrana pacientilor din unitatea medicalã.
„La aceastã orã, achizitiile de produse alimentare sunt realizate în proportie de 80% si vã asigur cã Spitalul Judetean de Urgentã nu va avea probleme în privinta aprovizionãrii. Nu este cazul ca pacientii sã intre în panicã pentru cã nu vor fi probleme. Cred cã existã o problemã de comunicare la nivelul conducerii executive a spitalului, care va fi rezolvatã, dar nu trebuie sã uitãm faptul cã suntem în an electoral, context în care nu este exclus sã mai aparã si alt gen de provocãri”, a declarat Costel Avram.
La rândul sãu, Daniela Rosca, managerul SJU Deva, declarã cã existã solutii pentru ca achizitia de alimente sã se desfãsoare fãrã sincope.
„Doamna doctor de la Compartimentul de Dieteticã si Bloc Alimentar ne-a informat cu privire la dificultãtile pe care le întâmpinã, a fost o problemã la nivelul biroului de achizitii. În acest an, dupã ce va fi aprobat noul buget, vom face achizitii pe termen lung, pentru a nu suprasolicita biroul de achizitii la început, respectiv sfârsit de an”, a declarat managerul interimar al SJU Deva.