Hoții au dat iama la Mintia

M ai mulți indivizi intenționau să fure din incinta subunității aparținătoare la acea vreme de Complexul Energetic Hunedoara, însă planul lor a fost dat peste cap de unul dintre paznici.

Aflat într-o verificare,
agentul de pază a văzut că ușile mai multor ateliere erau forțate și a dat alarma. Hoții își pregătiseră terenul pentru a acționa pe timpul nopții, dar au văzut că apar polițiștii și au abandonat planul.
”La data de 10.08.2021, organele de cercetare penală din cadrul Postului de Poliție Vețel au fost sesizate prin SNUAU 112 de către
agentul de securitate cu
privire la faptul că, persoane necunoscute au pătruns, prin efracție, în 7 ateliere de reparații cu intenția de a
sustrage bunuri. Prin ordonanța din data de 10.08.2021 s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de tentativă la furt calificat.
Prejudiciul produs nu s-a putut stabili la data deplasării la faţa locului a organelor de poliţie. Persoana vătămată nu a comunicat informații privind valoarea bunurilor sustrase sau dacă se constituie parte civilă în cauză, deși i s-a solicitat acest lucru. În pofida investigațiilor efectuate de către organele de cercetare penală nu au rezultat date de interes care să conducă la
identificarea autorilor”,
se arată în dosarul ajuns la instanța din Deva.
În aceste condiții, organele de cercetare penală din cadrul Postului de Poliție Vețel au propus renunțarea la urmărire penală iar procurorul de caz a considerat întemeiată soluția. Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Deva a avut în vedere şi faptul că la acest moment organele de urmărire penală se află în imposibilitate obiectivă să administreze alte probe care să fie apte să conducă la aflarea adevărului. Din acest motiv a admis cere­rea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.