Haideti la o lectie de istorie, la Petrosani!

Profesori universitari, oameni de culturã, preoti si oameni simpli, toti sunt asteptati miercuri searã, la centrul Social Sfânta Ecaterina din Petrosani, sã afle lucruri inedite despre ce a însemnat Mica Unire pentru comunitatea noastrã.
Sunt istorici care vor spune povesti adevãrate, oameni de culturã, preoti si va fi chiar si un program artistic dedicat acestei zile. „În 23 ianuarie, de la ora 18,00, la sediul de la Centrul Sfânta Ecaterina, în Piata Centralã din Petrosani, vã invitãm sã luati parte la un eveniment cultural, organizat în douã pãrti. În prima parte, va fi o conferintã la care sunt invitati: pãrintele profesor Vasile Vlad, domnul profesor Mircea Baron si domnul Dumitru Velea.
Ei vor vorbi despre ziua de 24 ianuarie, o zi cu multe semnificatii pentru noi românii, iar în a doua parte, vom asculta tineri de la noi, interpretând poezii, muzicã, poate chiar si o scenetã”, spune Ciprian Marton, preot ortodox, unul dintre organizatorii acestei manifestãri.
Ziua de 24 ianuarie este una liberã asa cã, dacã timpul vã permite si vreti sã aflati ce a fost în 24 ianuarie 1859, aici, în zona noastrã, nu aveti decât sã le dati ascultare celor ce vã vor încânta cu povesti adevãrate.
Diana Mitrache

Advertisements