Hai sâmbãtã noaptea la bibliotecã!

Ateliere de creatie, teatru, chipuri pictate, ori decernarea titlului de „erou cititor”, sunt doar câteva dintre activitãtile pe care oricine le poate trãi pe viu, sâmbãtã seara, pânã noaptea târziu, la Biblioteca orãseneascã din Petrila.
Este un loc ce va forfoti de copii, începând cu ora 19,00, când copiii vor afla de un talentat coleg al lor cum sã rezolve cubul rubik cât mai usor, în atelierul dedicat istetilor.
„Vom începe cu un atelier de creatie, coordonat de domnul Radu Chinta, în care, cei care vor dori sã se înscrie, vor învãta sã deseneze fete si expresii umane. Va dura o orã si va începe în jurul orei 19,00, finalizându-se cu o mini-expozitie a lucrãrilor.  Trupa de teatru  va pune în scenã piesa „Voci de dincolo de întuneric”, ce va fi o surprizã, pentru cã se va lega cu mini-expozitia de chipuri. Lansãm si un atelier pentru isteti. Un elev de la  Colegiul Constantin  Brîncusi, pasionat, îi va învãta pe copii diversi  algoritmi ai cubului rubik. Cercul de astronomie de la Liceul Teoretic din Lupeni vine aici si sperãm ca la ora 22,00, vremea sã tinã cu noi, ca sã vedem harta astralã”, a spus Oana Bãlãnescu, bibliotecar la Biblioteca publicã Petrila, dezvãluind doar o parte din evenimentele pregãtite. Programele sunt gândite asa încât sã atragã toate  generatiile, iar petrilenii, si nu doar ei, sã se cunoascã si recunoascã reciproc.  Tocmai de aceea, cu  acest prilej va fi lansat si proiectul denumit „Vecini de calitate – Sclipiri petrilene”, unde cei prezenti vor cunoaste personalitãti  mai mult sau mai putin  mediatizate din acest oras. Asadar, sâmbãtã seara, suntem cu totii asteptati la Noaptea Bibliotecilor, la Petrila si sigur vom gãsi  un atelier pe placul nostru.
Diana Mitrache