Guvernul a luat de la primãriile din Valea Jiului si nu mai dã înapoi

Bugetele primãriilor din Valea Jiului ar putea fi rectificate NEGATIV. Guvernul anuntã o rectificate bugetarã bugetarã pozitivã.  Nu si pentru unele primãrii din Valea Jiului. Primãriile Vulcan si Lupeni ar putea avea un buget rectificat NEGATIV, asta însemnând pierderi, conform documentului lansat în dezbatere publicã. De precizat este faptul cã ordonanta poate suferi modificãri pânã la momentul adoptãrii de cãtre Guvern.

Petrosani: 1.9 milioane
Potrivit documentului postat pe site-ul Ministerului de Finante, municipalitatea de la Petrosani ar trebui sã primeascã la rectificarea bugetarã 1.955.000 lei. Chiar si asa, bugetul primãriei este afectat. Odatã modificat Codul Fiscal, Primãria Petrosani a pierdut peste 6 milioane de lei. La acel moment, reprezentantii Ministerului de Finante au sustinut cã toate primãriile vor primi banii înapoi, la rectificarea bugetarã. Acum, documentele Ministerului aratã cu totul si cu totul altceva.

Vulcan:  – 1.883 de milioane
Cea mai afectatã primãrie este cea de la Vulcan. Potrivit documentelor Ministerului de Finante, municipalitatea de la Vulcan nu va primi nimic. Mai mult, rectificarea bugetului va fi negativã cu suma de 1.883 milioane de lei.

Lupeni: – 747.000 lei
Nici la Lupeni situatia nu stã pe roz. Aici, bugetul ar urma sã fie rectificat negativ cu suma de 717.000 lei. Guvernul a lãsat Primãria Lupeni fãrã banii destinati înlãturãrii efectelor inundatiilor. 5 milioane de lei au fost repartizate Primãriei Lupeni  în luna decembrie a anului 2016, iar din cauza conditiilor meteo nefavorabile banii nu s-au putut folosi pentru a efectua lucrãri. Sumele s-au consistituit excedent bugetar, iar odatã cu modificãrile aduse Codului Fiscal, administratiei locale i-a fost retrasã suma de 2,5 milioane de lei.

Petrila: 699.000 lei
Situatia pare pozitivã la Petrila. Administratia localã din cea mai esticã localitate a Vãii Jiului ar urma sã primeascã suma de 699.000 de mii de lei, ceea ce înseamnã o rectificare bugetarã pozitivã.

Aninoasa: 82.000 de lei
Primãria Aninoasa ar putea beneficia de o rectificare bugetarã pozitivã. Bugetul administratiei locale ar putea fi suplimentat cu suma de 82.000 de lei.

Uricani: 2.453.000 lei
Cea mai mare sumã la rectificarea bugetarã ar putea sã o primeascã Primãria Uricani. Conform documentului lansat în dezbatere publicã de Ministerul de Finante, cea mai vesticã localitate din Valea Jiului ar putea primi la rectificarea bugetarã suma de 2.453.000 lei. De precizat este faptul cã proiectul de hotãrâre se aflã încã în dezbatere publicã, sumele alocate unitãtilor administrativ-teritoriale putând fi modificate pânã la momentul adoptãrii în sedinta de Guvern.
Monika BACIU