Gunoi pasat în curtea altora

9Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, este de acord cu închiderea gropii de gunoi de pe raza localitãtii. Aceasta are aviz de functionare pânã în anul 2016, însã la nivelul Consiliului Judetean Hunedoara s-au demarat procedurile pentru închiderea tuturor gropilor de gunoi neconforme de pe raza judetului.

În acest proces intrã si depozitul de la Vulcan. Primarul considerã cã cetãtenii din Valea Jiului vor plãti mai mult dupã ce groapa de gunoi va fi închisã.

”Este un program national pentru gropile de gunoi, dar din pãcate la Petrila nu s-a reusit sã se facã o groapã ecologicã de gunoi si din aceastã cauzã gunoiul va trebui dus la Deva la groapa de gunoi ecologicã ceea ce înseamnã cã lumea va plãti mai multi bani.

Vulcanul are groapa de gunoi pânã în 2016, este singura autorizatã în acest moment dar dacã se va dechide mai repede, în 2015, o groapã ecologicã automat se va închide mai repede si groapa de gunoi din Vulcan.

Trebuie sã o pregãtim pentru închidere coform normelor europene, deci si acolo se vor cheltui ceva bani pentru închidere”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Edilii din Petrila îl contrazic pe primarul municipiului Vulcan. Acestia considerã cã cetãtenii trebuie responsabilizati în asa mãsurã încât sã colecteze selectiv, lucru care ar duce la scãderea taxelor.

”Cred cã locuitorii din Valea Jiului dacã vor întelege cã trebuie sã colecteze selectiv gunoiul nu vor plãti mai mult, dacã nu vor întelege acest lucru probabil se va întâmpla în acest fel.

Asta nu înseamnã cã noi, Petrila, trebuie sã fim sacrificati pentru cã celelalte orase din Valea Jiului sã plãteascã gunoiul mai ieftin”, a declarat viceprimarul orasului Petrila, Vasile Jurca.

În acest moment amplasamentul fostei gropi de gunoi din Petrila este predat cãtre CJH care a si scos la licitatie lucrarea de închidere, pânã în toamna va fi desemnatã firmã care va închide groapa de gunoi.

Monika BACIU

Advertisements