Grindina a fãcut ca recolta fructelor de pãdure sã fie foarte slabã

În aceastã varã centrul de colectare a fructelor de pãdure din Aninoasa a stat mai mult cu usile închise, pentru cã afinarii n-au prea avut productie din cauza vremii capricioase.

Afinele nu s-au prea fãcut, ciupercile la fel, ca de altfel cam toate fructele de pãdure ce ajungeau la centrul ce apartine de Directia Silvicã. Primarul localitãtii Aninoasa, Nicolae Dunca spune cã de acum încolo activitatea centrului ar putea creste, odatã cu colectare ciupercilor. ”Particularii ne-au terminat. Pentru cã plãtesc mai bine, toti culegãtorii de fructe de pãdure se îndreaptã doar spre ei. Grindina a distrus recolta de afine si alte fructe. Asta este situatia si nu avem ce face”, a spus unul dintre lucrãtorii de aici. De la centrul de colectare din Aninoasa, au plecat la export, în anii trecuti, zeci de tone de ciuperci, zmeurã sau afine.

Maximilian Gânju

Un comentariu la „Grindina a fãcut ca recolta fructelor de pãdure sã fie foarte slabã

  • 24 august 2016 la 17:35
    Permalink

    Platesc particularii pe naiba.Daca in Italia 3 hribi in caserola sunt 18 euro,azi 1 kg era la colectare 10 lei,Galbiorii in supermarket sunt 40 lei/kg,la colectare sunt 2.5 lei/kg.Cam asa romanii o trag la romanii,protejand italienii.Asta e tara in care traim,plina cu gunoaie.

Comentariile sunt închise.