Grevã generalã în Spitalul de Urgentã Petrosani

Zeci de angajati ai Spitalului de Urgentã din Petrosani au întrerupt luni dimineatã lucrul si au cerut sã li se revendice drepturile. Asistente, personal auxiliar si infirmiere, toti au cerut sã li se ia în calcul doleantele si sunt decisi sã rãmânã în protest pânã când cineva îi va lua în seamã. Asta, dupã ce Senatul le-a admis cererile.

„Nu s-a ajuns la niciun numitor comun. Pânã duminicã am stat, am asteptat rãspuns de la Guvern, dar nu s-a rezolvat nimic. Revendicãrile noastre au rãmas fãrã niciun rãspuns. Amendamentele au trecut de Senat si urmeazã sã treacã si de Camera Deputatilor. Nu stim ce rãspunsuri vom avea pentru marti dimineatã”, a spus Ioana Butucea, lider al Federatiei Sanitas din Spitalul de Urgentã din Petrosani. Activitatea în spital nu a avut de suferit si personalul medical a cãutat sã acopere orice urgentã, ca si obligatiile zilnice, dar oamenii spun cã asa nu se mai poate.

„Pânã la închiderea conflictului, o sã fie grevã generalã, cu asigurarea actului medical pentru pacientii internati, pentru urgente si, chiar dacã este personalul tehnic administrativ în grevã si acolo avem un singur om pe turã, nu vom lãsa închis. Dacã nu functioneazã aparatul de oxigen, ori dacã la contabilitate nu se lucreazã corespunzãtor, este imposibil sã functionãm”, a adãugat liderul sindical. Sindicatele au cerut pe timpul grevei:  extinderea Contractului Colectiv de Muncã la nivelul sectorului „Sãnãtate. Activitãti  veterinare”, corectarea discriminãrilor/inechitãtilor salariale, încluderea în anexele Ordonantei a tuturor categoriilor de personal omise, respectiv: ASISTENTÃ SOCIALÃ, UNITÃTI MEDICO-SOCIALE, PERSONAL TESA, D.S.P., CRESE, calcularea sporurilor si a altor drepturi salariale, la salariul de bazã actual, conform ultimului act normativ în vigoare; reasezarea valoricã a salariilor pentru unitãtile clinice si neclinice, sau promovarea unei Legi a salarizãrii specifice pentru sectorul sanitar si de asistentã socialã pornind de la principiile si coeficientii Legii nr. 284/2010.

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Grevã generalã în Spitalul de Urgentã Petrosani

  • 1 noiembrie 2016 la 08:37
    Permalink

    pai daca asigurati toate domeniile atunci unde este greva? va facetii de ras

Comentariile sunt închise.