Grădiniţă construită 13 ani, iar la inaugurare s-a suspendat şcoala

Construită ca de meşterul Manole, grădiniţa, aflată în centrul municipiului Petroşani, e gata  fix când şcoala s-a suspendat.
Clădirea grădiniţei de lângă Şcoala I G Duca a înghiţit de-a lungul anilor sume colosale de bani de la bugetul local, iar acum, la momentul când a fost în sfârşit gata şi pompierii şi-au dat şi ei acordul pentru funcţionarea ei, Tiberiu Iacob Ridzi a vorbit despre deschiderea ei abia la toamnă. Edilul, însă, recunoaşte zecile de poticneli care au încurcat construirea ei. „Lucrările au fost încheiate, clădirea recepţionată. Avem toate avizele, inclusiv cel de la ISU, iar după mai mult de 10 ani ea a fost finalizată. Au fost tot felul de sincope, chiar şi administrative. Iniţial a fost la Ministerul Educaţiei, apoi am luat-o noi, administraţia locală. Am avut probleme cu firmele care au intrat în faliment, dar azi suntem al momentul fericit când totul este gata”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
50.000 de lei au fost alocaţi acum de la bugetul oraşului pentru mobilierul ce urmează să vină, însă, copiii nu vor intra în clădire decât abia la toamnă, cursurile fiind suspendate în  acest an. Construcţia, însă, a înghiţit mult mai mulţi bani până acum.  „Costurile totale sunt unde va 3 milioane de lei, din care de la bugetul local am dat 2 milioane de lei”, a mai spus primarul Iacob Ridzi,
Această clădire se tot construieşte de vreo 13 ani lângă Şcoala I.G.Duca din Petroşani, iar primul care a câştigat licitaţia a fost omul de afaceri Alin Simota, în anul 2007, când a încasat aproximativ 1,2 milioane de lei. Ulterior, a fost organizată o altă licitaţie în urma căreia câştigător a fost un alt constructor, ce gestiona societatea Max Asalt, condusă de Edmund Tecar, însă, la scurt timp, firma a intrat în faliment. Istoria acestei construcţii, însă, este una care l-ar uimi şi pe meşterul Manole .În anul 2017, administraţia locală de la Petroşani a reuşit să atribuie licitaţia pentru construirea ei, într-un final final adjudecată de BRT Trust SRL., iar contractul ajungea la valoare de aproximativ 1.155.000 lei.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Grădiniţă construită 13 ani, iar la inaugurare s-a suspendat şcoala

 • 28 aprilie 2020 la 21:08
  Permalink

  fiecare si.a luat partea acolo..

 • 29 aprilie 2020 la 08:38
  Permalink

  O sa cada pe copii. Succes.

 • 29 aprilie 2020 la 17:25
  Permalink

  Ce ati facut ,ba nenorocitilor?simota,becus .tecar.firme de apartapent.licitatii trucate.cata nesimtire!

Comentariile sunt închise.