Dacă mergi prin Petrila, aproape că nu există cartier în care să nu găsești pe cineva pe care îl cheamă Boantă. Iar Gheorghe Boantă, profesorul de matematică, acum un pensionar filantrop, a scos o carte, în care a căutat să își identifice arborele genealogic. Lansarea a avut loc acum câteva zile.

Pe Gheorghe Boantă îl știe toată lumea ca domnul profesor de matematică la școlile de aici. A predat această materie, până a ieșit la pensie, iar elevii lui au plecat în toată lumea. Totuși, omul s-a întors spre trecut și a căutat să afle cine este și de unde vine numele lui de familie. Și așa s-a născut cartea „Povestea vieții mele”. „De mic copil mi-a plăcut cartea și, de când am terminat facultatea, venind la Petrila, am strâns material pentru a scrie o carte. Am scris cartea „Povestea vieții mele”, arborele genealogic al familiei Boantă, o familie distinsă, cu un fost primar al Petrilei. Vă spun că străbunicul meu a fost primar al orașului în timpul Unirii. A și contribuit la Unire, fiindcă el a fost arestat la 1916 și ținut în pivnițele Imperiului Austro-ungar. Este o carte cu toate etapele vieții mele”, a spus Gheorghe Boantă, profesor pensionar din Petrila.
Și, dacă unii și-l amintesc de la catedră, ori de la festivitățile de final de an, când Școala nr 5, ori liceul din Petrila, dau premiul Gheorghe Boantă, celui mai bun elev, premiu ce constă într-o sumă de bani, alții îl știu ca omul care le-a făcut bine și care își donează și acum toată pensia în scopuri caritabile. „Odată am furat un ou și bunica mi-a zis că dacă furi un ou, mâine furi un bou și mie îmi era frică acum, că nu știam ce să fac cu boul. Iar acum, după atâția ani, am tot ce îmi trebuie și am multe momente de donație și sunt ctitor al unei biserici. Am dat premiile Ghiță Boantă și acum merg să văd care sunt cei mai buni elevi care termină clasa a VIII-a. Și acțiunea am început-o și la liceu. Momentan, așa am și calculat, că toată pensia mea o donez, pentru tot ce se întâmplă în Petrila”, mai spune Gheorghe Boantă.
Editată la Târgu Jiu, cartea „Povestea vieții mele”, adună între coperți o viață a unuia dintre cei ce a iubit Valea Jiului și care face tot ce îi stă în putință să fie un membru activ al comunității din estul Văii Jiului.
Și, pentru că este un om apreciat, la lansarea cărții sale, au venit aproape 200 de oameni.

Diana Mitrache