Gheorge Ile, nervos pe cabanierii din Pasul Vâlcan

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, i-a criticat dur pe cabanierii din staţiunea Pasul Vâlcan în şedinţa Consiliului Local, din cauza lipsei de implicare a acestora în dezvoltarea domeniului turistic de aici.
În fapt, primarul Gheorge Ile a dat exemplu situaţia introducerii curentului electric în staţiune când iniţial le-a cerut sprijin cabanierilor, dar aceştia l-au ignorat ca mai apoi când a reuşit să aducă o linie electrică în staţiune să vină cu pretenţii la Primărie că vor să-şi alimenteze şi ei cabanele.
”Aşa suntem noi, bătuţi în cap. Când pe o fost linia electrică sus în Pasul Vulcan, am solicitat acelei asociaţii (Asociaţia Pasul Vulcan –n.r), haideţi că am rezolvat problema, hai preia tu transformatorul şi linia. Noi nu aveam voie atunci, ca Primărie. Nimic, noi avem curent, ne doare în pix, ieşi, bă, afară! (ar fi spus cei de la Asociaţie către primar –n.r.) Bă,  o trecut timpul, n-o fost. Gândiţi-vă că noi proiectul cu telegondola, curentul trebuie să-l luăm de pe stâlpul respectiv că să avem alimentare. Între timp s-o dus  Dracu linia, am făcut telegondola şi nu aveam curent să dăm drumu la telegondolă. Şi m-am dus la Bucureşti şi am plâns la Elena Udrea, şi i-am zis tu, iubita mea, hai, dă-ne bani să facem şi curentul. Păi ce ai păţit? Uite ce-or făcut dobitocii ăştia. Mai ales că ştiau, ştiau …. alea de sus, ştiau că noi alimentăm de acolo şi zice hai să îl terminăm. Şi-o trebuit să facem linie electrică să ducem de jos. Bun. Am terminat toate. Li s-o dus cablul la ăştia de la asociaţie n-aveau curent şi or venit şi or început să plângă. Toată lumea pe lângă mine plânsete şi n-am vrut să le dau curent, n-am vrut”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, în cadrul şedinţei Consiliului Local.
Inaugurată cu mult fast în 2011, telegondola de 8 milioane de euro de la Vulcan trebuia să fie primul pas spre un viitor prosper al staţiunii. Dar, timpul a trecut, iar investitorii nu au mai apărut. Şi în prezent, staţiunea este pustie.
Despre domeniul schiabil Pasul Vâlcan se vorbeşte de ani de zile. Aici a fost realizată şi o telegondolă, controversată de altfel. S-a spus că telegondola duce spre nicăieri. 8 milioane de euro a fost investiţia. Un domeniu schiabil şi două pârtii de schi de câteva sute de metri. Aşa se prezintă situaţia în staţiunea montană Pasul Vâlcan, acolo unde s-au investit milioane de euro pentru dezvoltarea unui domeniu schiabil.
Pentru a ajunge în staţiunea montană, turiştii folosesc telegondola. Investiţia a fost una controversată. Controalele au scos la iveală faptul că o parte din banii alocaţi pentru dezvoltarea domeniului schiabil din Pasul Vâlcan au fost folosiţi în alte scopuri.
Proiectul guvernamental de realizarea a staţiunii montane nu s-a finalizat. Teoretic, Pasul Vâlcan ar fi  trebuit unit cu Straja printr-o telegondolă. Numai că banii nu au mai venit. Proiectul guvernamental cuprinde construcţia a două telescaune, mai multe instalaţii de teleschi, precum şi cinci pârtii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de 5 kilometri. De asemenea, proiectul prevede legarea prin instalaţii de transport şi pârtii a staţiunii Pasul Vâlcan de Strajă. Numai că majoritatea dintre planuri au rămas doar pe hârtie.
Cosmin BACIU

3 comentarii la „Gheorge Ile, nervos pe cabanierii din Pasul Vâlcan

 • 5 mai 2020 la 07:03
  Permalink

  E grea limba romana , primare ! Tu esti nervos pe cabanieri , noi (vulcanenii ) suntem nervosi pentru ca existi….

 • 5 mai 2020 la 09:09
  Permalink

  in primul rand telegondola trebuia sa plece din oras(targul saptamanal) si in al doilea rand degeaba urci in domeniul schiabil ca nu ai unde sa te cazezi si sa bei un ceai cald

 • 5 mai 2020 la 12:11
  Permalink

  Dupa 16 ani de mandat orasul arata mai rau ca cand la preluat ca primar.o famile de romii. Sa stabilit ilegal la pod la preparatie are 5 cainii care sant infometati ..nu are apa nu are wc.aduna gunoaie si este un pericol de infectie.el spune ca se are de bine cu primarul.

Comentariile sunt închise.