Garda de Mediu se alătură campaniei „toaleta nu e coș de gunoi”

Tone de deșeuri înfundă stațiile de tratare a apelor și acum, când cresc și nivelurile apelor ce vin în orașe depe versanți, gunoaiele fac să refuleze canalizarea.

Așa că Garda de Mediu Hunedoara se alătură campaniei denumită generic „Toaleta nu e coșul de gunoi”. În Valea Jiului, această campania are loc periodic, de câțiva ani. Comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara au plecat pe urmele unei sesizări și au controlat o zonă în care canalele refulaseră. A fost vorba despre un cămin cu ape menajere care s-a înfundat ca urmare a blocării pompelor de evacuare cu cârpe și șervețele umede.
Acesta a fost motivul pentru care și comisarii Gărzii de Mediu se vor alătura acestei campanii.
În Valea Jiului, campania „Canalizarea nu este coșul tău de gunoi” are loc de câțiva ani și asta, pentru că, de-a lungul timpului, în canale ajung de la piese de mobilier, la animale moarte.
Tone de deșeuri înfundă canalizările mereu și, cu toate campaniile celor de la Apa Serv, lumea nu a înțeles să nu mai arunce în toaletă pampers, cârpe, șervețele umede și alte resturi menajere. Așa că acum și comisarii Gărzii de Mediu și-au propus să monitorizeze acest fenomen și să ia măsuri în consecință, în
perioada următoare.
Diana Mitrache