Functionarii de la Petrosani sperã într-o amnistie

10Angajatii municipalitãtii Petrosani care primeau sporul de dispozitiv, declarat ilegal de o instantã de judecatã, sperã sã aibã câstig de cauzã mãcar în privinta returnãrii sumelor încasate pânã acum. Mai exact, functionarii publici sperã sã beneficieze de o amnistie si sã nu mai fie nevoiti sã returneze banii.

Desi au trecut circa douã luni de zile de când angajatii Primãriei Petrosani au primit sentinta de la Curtea de Apel Alba, în urma cãreia au aflat cã sporul lor de 25 la sutã este ilegal si nu trebuie sã-l mai primeascã, nici pânã astãzi nu le-a venit si motivarea acestei decizii a magistratilor. Motivarea este extrem de importantã în stabilirea unei strategii care sã le aducã o amnistie fiscalã.

„Încã asteptãm motivarea ca sã putem cerem revizuirea pentru a obtine o amnistie. De primit sporul nu mai poate fi vorba, este suspendat. Lefurile sunt de mizerie astãzi si o sperantã mai este pentru la anul, când apare legea salarizãrii”, a explicat unul dintre sindicalistii din Primãria Petrosani. Sporul de dispozitiv reprezenta 25 la sutã la salariu, iar angajatii municipalitãtii au obtinut aceste drept în urma unei decizii definitive si irevocabile a instantei de judecatã. Ulterior, un control al Curtii de Conturi a declarat ilegalã acordarea sporului, iar judecãtorii au dat câstig inspectorilor de la Camera de Conturi.

Maximilian Gânju

Advertisements