Fotbal, Liga a IV-a Hunedoara / Soimul zboarã mai departe…

Etapa a 19-a a cam lãmurit campioana acestei editii, egalul de la Bãita mentinând la favoritã echipa localã.

Inter Petrila trece pe locul 2, dupã un clar 3-0 cu Universitatea Petrosani (autori Bg. Matei, I. Androne si  D. Alexandru), în timp ce Vulcanul pierde la limitã, 1-2 la Aurul Certej, la pauzã fiind 1-1 (gol A. Miclãus).

Minerul Uricani a luat o gurã de oxigen printr-un forfait, 3-0 cu Cetate II Deva, echipa deveanã retrãgându-se din campionat.

Soimul Bãita – Hercules Lupeni     1-1 (1-1)

Satisfactie de palmares

Atmosferã frumoasã în satul Crãciunesti, acolo unde se aflã cocheta bazã sportivã a echipei Soimul Bãita, unde aproape 300 de spectatori au ocupat toate zonele de vizibilitate a terenului de joc. Trebuie spus din capul locului cã spectatorii au avut o atitudine civilizatã, în care nu s-au auzit înjurãturile de pe alte  stadioane, iar gazdele au asigurat toate conditiile pentru exercitarea functiei de presã, scris si filmat, nu cum gresit informeazã corespondentul cotidianului „Ziarul Hunedoreanului”, în totalã eroare de relatare a faptelor.

Oaspetii încep în fortã, cu o imensã ocazie în minutul 8, minge scoasã incredibil de portarul Ursu la sutul lui Brândusa. Va fi 1-1 în decurs de patru minute (19 si 23), Lupeniul încheind în fortã, prima reprizã, cu douã mari ocazii, în min. 38 Adr. Rosian trimitând cu boltã peste poartã, iar în min. 43 M. Filip trãgând de la 25 m, dar portarul Ursu respinge foarte bine. La reluare, cu R. Moldovan în locul lui Darius Ursachi, Lupeniul este mai periculos. În min. 47 M. Filip suteazã excelent, dar portarul ursu intervine senzational, pentru ca dupã un minut, Adr. Pepenar sã trimitã cu capul peste poartã. Ultima mare ocazie a meciului se consemneazã în min. 72, când lovitura de cap a lui R. Moldovan este apãratã de interventia salutarã a aceluiasi portar Marius Ursu, un fel de erou al meciului. Partida se încheie la egalitate, Soimul Bãita rãmâne în continuare favoritã la locul 1, lupenenii rãmânând cu satisfactia de palmares cã nu a pierdut niciunul dintre cele opt partide disputate de-a lungul timpului cu echipa din Tara Zarandului.

Soimul Bãita – Hercules Lupeni 1-1 (1-1)

Soimul Bãita (antr. Adr. Pepenar): Ursu – Petresc, Popovici (min. 88 M. Tãnasã), Sevastita, Vârtan – Dãrãban (min. 54 Stamatin), Vârlan, Soit, Ad. Pepenar – Visan, Cârdei (min. 70 Benea), (min. 83 Jurj)

Hercules Lupeni (antr. Dan Voicu): Ad. Farcas – Ciorâia (min. 85 M. Pop), Ad. Rosian, D. Savu, Buturcã – Al. Cojocaru, Firan, Brândusa, D. Ursachi (min. 46 R. Moldovan) – M. Filip, I. Rosian

Arbitru: Petre Voica – Deva Obs. AJF: Adrian Radu – Deva Spectatori: 300

Golurile: 1-0: Cârdei (min. 19), cu capul, din centrarea lui Petresc; 1-1: Ad. Rosian (min. 23), cu capul, pe spate de la 10 m, din centrarea lui Firan

Jiul Petrosani – Aurul Brad 1-6 (1-2)

Tãierea mieilor

Sub privirile a circa 40 (!?) de spectatori – „superbã” imagine pentru un stadion de 20.000 de locuri… –, legendara echipã Jiul, înfiintatã în 1929, a fost tãvãlitã, la figurat, de o echipã Aurul Brad care a jucat la relanti, marcând sase goluri dupã ce prima ocazie a apartinut Jiului, când în minutul 2 Pãsãricã a expediat un sut frumos de la 25 m, razant peste poartã. Dupã care Jiul s-a stins, a mai scânteiat în min. 34 când a redus pentru 1-2. Apoi, dupã pauzã, filmul s-a rupt, jucãtori ai Jiului nemaifãcând fatã presiunii unei echipe mult mai mature, care a spulberat orice copilãrie a… copiilor în alb-negru, aflati pe post de spering partner, într-un campionat în care nu a contat decât prezenta.

Jiul PetroSani – Aurul Brad  1-6 (1-2)

Jiul Petrosani (antr. Cosmin Kanduth): Faur (min. 71 Mihalache) – Visa, Muraru, Stamate, Pãsãricã – M. Avram, Surado, Rz. Lucaci (min. 73 Vrabie), D. Pavel (min. 6 Matras) – Turdean, Mândrut

Aurul Brad (antr.Alin Gomoi): Ilea – I. Lazãr, Bãnãrescu, Deak, Miclean – Leaha, Rat, Vurdea (min. 65 Rucãreanu), Lupea (min. 79 Benea) – Rostas (min. 56 Corinda), Filipas (min. 61 Sorca)

Arbitru: Emanuel Bãiconi – Boita Obs. AJF: Cristian Gât – Deva Spectatori: 40

Golurile: 0-1: Rostas (min. 14), din 3 m; 0-2: Deak (min. 21), cu capul de la 6 m; 1-2: Jurado (min. 35), din actiune; 1-3: Lupea (min. 60), la o gafã a portarului Faur, 1-4: Rat (min. 61), de la 3 m; 1-5: Leaha (min. 70), cu capul de la 4 m; 1-6: Leaha (min. 85), din 3 m.

Genu TUTU