Fotbal. Jiul – Centenar în alb-negru / Jiul Petrosani la ora centenarului

Peste opt zile, Jiul Petrosani aniverseazã împlinirea a 100 de ani. Dincolo de detaliile acestui  eveniment, am stat de vorbã cu antrenorul principal Damian Militaru (52 ani) despre situatia la zi a Jiului.
Reporter: Asteptãm sãrbãtoarea  centenarului Jiului, dar ce face echipa anului 2019?
Damian Militaru: Ne-am adunat de vreo sãptãmânã si pot spune cã lucrurile sunt pe un fãgas bun împreunã cu Sorin Ghitan si Cosmin Kanduth, ne ocupãm de baza sportivã a  stadionului ”Jiul” viitor ”Petre Libardi”, suntem puternic sprijiniti de administratia localã, unde primarul Tiberiu Iacob Ridzi a gãsit o largã deschidere spre revitalizarea Jiului. E mult de lucru, dar nu ne plângem…
Rep: Despre lot, despre planurile de campionat?
D. Militaru:  În urma deciziei celor care rãspund de echipã, de a contribui mai substantial la necesitãtile noastre, am reusit sã formãm un lot de 20 de jucãtori, în care ne punem mari sperante. Avem câteva noutãti Bg. Matei, Haring, Torkos de la Inter Petrila, se negociazã pentru  aducerea lui M. Filip de la aceeasi echipã. Discutãm pentru Simoneac si Arcusi de la CS Vulcan, a revenit Firan. Dacã vom cristaliza echipa cu aceste nume noi plu ce mai avem noi vom avea un cuvânt greu de spus. Avem ambitia de a ataca locul 1 deci ne dorim calificarea în play-off. Avem trei antrenamente  sãptãmânal la un bun grad de intensitate, nimeni nu face rabat la efort.
Rep: Despre centenarul Jiului?
D. Militaru: Asteptãm cu emotie întâlnirea cu peste  100 de fosti fotbalisti, antrenori si conducãtori, va fi, cred un imbold si pentru  actuala echipã, care îi vor revedea pe viu, adevãratele legende ale Jiului: Multescu, Rozsnyai, Casandra, Pintilii, Ion Constantin, Giuchici, Mircea Popa, Nelu Varga, Lasconi si toti ceilalti care au îmbrãcat tricoul  alb-negru în aceastã sutã de ani.
Fotbal. Pregãtiri. – În asteptarea tintarului
L-am abordat în aceastã  sãptãmânã pe Cristian Petrean, presedintele AJF Hunedoara, în legãturã cu viitoarea editie 2019-2020 în campionatele judetene din Hunedoara.
”Asteptãm înscrieri”. Vacanta e pe sfârsite si la campionatele judetene. Pânã pe 2-3 august asteptãm înscrieri la nivelul ligilor a IV-a si a V-a la campionatele de juniori, sã vedem pe ce ne bazãm. La nivelul ligilor a IV-a si a V-a vom rãmâne tot cu o singurã serie, dar la liga a IV-a se va juca un turneu play-off, pentru a stabili campioana si care merge la meciul de baraj. E posibil sã intre în  discutie si varianta de retrogradare, din liga a IV-a în liga a  V-a… Preconizãm cã startul noului sezon la liga a IV-a sã înceapã  pe 17 august. Rãmâne sã stabilim tintarul etapelor, care va fi stabilit în prezenta reprezentantilor echipelor înscrise, undeva în perioada 5-8 august. Privind noile regulamente apãrute în arbitrajul international, în zilele de 2-3 august va avea loc la Deva o  instruire cu corpul de arbitrii din judet, pentru a le face cunoscut modificãrile apãrute, a declarat Cristian Petrean în exclusivitate pentru ”Cronica Vãii Jiului”.
Genu TUTU