Fotbal. Dezastru. / VAI DE… MINGEA NOASTRÃ!

Într-un top al judetelor României ca numãr de echipe divizionare la fotbalul, Hunedoara ocupã penultimul loc!?  Mã rog, ca o consolare,  alãturi de Caras- Severin, Bihor, Sãlaj, Neamt, Bacãu, Vrancea, Ialomita, Tulcea si Olt. Toate, doar cu o singurã echipã la nivelul celor trei ligi nationale. Avem „bucuria” cã în spatele nostru sunt „pe rosu”, adicã fãrã nicio echipã, judetele Bistrita-Nãsãud, Vaslui, Vâlcea si Mehedinti.

Deci iatã unde am ajuns, unde a dus „dragostea” nemãrginitã pentru fotbal din partea tuturor, administratii locale , sponsori si nu în  ultimul rând, spectatori. Spun asta pentru cã, revenirea unor branduri apuse în fotbalul românesc, Farul, Progresul, Rapid, Petrolul Ploiesti si Otelul Galati „U” Cluj s-a  realizat în mare parte si cu dorinta celor care iubesc fotbalul cu adevãrat, suporterii respectivelor echipe. Valea Jiului a dezmembrat, alãturi de fierul vechi de pe la rãposatele intreprinderi miniere si sportul, în general, fotbalul în special. În ultimii 20-25 ani, au dispãrut Minerul Bãrbãteni, A.S. Paroseni Vulcan, Minerul Aninoasa, Minerul Lupeni, iar Jiul sau Universitatea Petrosani, ori Minerul Uricani, se aflã la coada modestei Ligi a IV-a judetene. Doar atât mai poate  Valea Jiului? Nu gãsim acolo un mizilic de 5% din bugetul public sã revigorãm vreo echipã din Vale? Chiar nu putem fi precum KSE Tg. Secuiesc, ori FK Miercurea Ciuc?

GENU TUTU

Un comentariu la „Fotbal. Dezastru. / VAI DE… MINGEA NOASTRÃ!

  • 4 iulie 2017 la 21:20
    Permalink

    Se auzea acum in vara vine un investitor sa investeasca in stadionul Jiul Petrosani si sa formeze o echipa de fotbal puternica , se zvonea de Multescu , Chirile .

Comentariile sunt închise.