Fãrã discernãmânt, achitatã de Curtea de Apel

Tânãra din municipiul Petrosani si-a aruncat la cosul de gunoi pruncul, în miezul iernii, însã n-a avut discernãmânt când a comis teribila faptã. Aceasta este concluzia magistratilor Curtii de Apel Alba, în urma judecãrii apelului fãcut de procurori.
Arabela Maria S. a scãpat de condamnare dupã ce judecãtorii de la Tribunalul Hunedoara au primit un raport al specialistilor SJML Bucuresti cu privire la lipsa discernãmântului la comiterea faptei. Magistratii au dispus schimbarea încadrãrii juridice din infractiunea de omor calificat în infractiunea de ucidere a nou-nãscutului de cãtre mamã. În baza probelor de la dosar, instanta de fond a achitat-o pe femeie însã procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara au considerat cã existã douã expertize care nu spun acelasi lucru si au atacat sentinta cu apel. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia unde s-a decis repunerea cauzei pe rol, pentru clarificarea unor aspecte. În cele din urmã completul de apel a respins ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângã Tribunalul Hunedoara.
Solutia este definitivã. Asistenta medicalã a nãscut singurã si apoi si-a abandonat pruncul într-o pungã de plastic la containerul de gunoi de la câteva blocuri distantã de locuinta ei. Copilul a murit înghetat au mai stabilit legistii.
Maximilian Gânju