Administratia lupeneanã a derulat în ultimii ani numeroase proiecte de investitii în municipiul Lupeni, investitii in infrastructura rutierã, culturã, educatie, turism, un nou proiect se va derula in curând si acesta are ca obiect reabilitarea si modernizarea zonei Monumentului Lupeni ’29, monument care prin importanta simbolului pe care il reprezintã, zona în care este amplasat poate fi consideratã centrul istoric al Lupeniului.
Monumentul Lupeni ’29 este amplasat pe b-dul T. Vladimirescu, în apropierea Spitalului Municipal din Lupeni. Este un obiectiv deosebit de important prin semnificatia si amplasarea lui, face parte din colectia marelui sculptor Ion Irimescu, fiind o adevarata capodopera in aer liber. Însã acesta nu a fost întretinut si nici reconditionat de la instalarea lui in 1968. Este singura capodopera de o asemenea valoarea din municipiul Lupeni, iar prin investitia propusa intregul ansamblu ar reintra in atentia cetatenilor si nu numai, imbunatatind imaginea arhitecturala a orasului si petrecerea timpului liber, amintind in acelasi timp momentul istoric petrecut in august 1929.
” Începând cu luna martie vom reabilita zona de la Monumentul LUPENI ’29. Monumentul face parte din colectia marelui sculptor Ion Irimescu, fiind o adevarata capodopera in aer liber. Întrucât trebuie sã tinem la istoria noastrã, la zonele noastre istorice si având în vedere cã acest acest monument nu a fost reconditionat de la instalare, zona in care este amplasat nu a fost reabilitatã din aceeasi perioadã, este necesar sã se execute o serie de lucrãri care au ca scop refacerea si modernizarea ansambului monumental, incepand cu spatiile pavate prin repararea sau inlocuirea acestora, realizarea de drenaje in jurul monumentului, refacerea spatiilor verzi si plantarea de copaci ornamentali, amplasarea de mobilier urban, respectiv banci, cosuri de gunoi realizarea unui iluminat modern in zonã”, a declarat primarul Lucian Resmeritã
Prin acest proiect ne dorim sã realizãm cresterea calitatii vietii locuitorilor localitatii prin realizarea unor spatii publice de calitate pentru petrecerea timpului liber, va fi înlocuit pavajul din piatrã naturalã, vor fi refãcute zonele verzi adiacente prin salvarea gazonului prin suprainsãmântare si plantarea de copaci ornamentali, vom reusi astfel sã punem în valoare aceastã zonã încãrcatã de istorie, sã creãm un loc de petrecere cât mai plãcutã a timpului liber pentru cetãtenii din localitatea noastrã, dar si un loc de atractie turisticã pentru cei care ne viziteazã zona.