Fantomele din Castelul Corvinilor plaseaza Hunedoara in topul atractiilor turistice din Romania

Municipiul Hunedoara este caracterizat de jurnalistii britanici de la Lonely Planet ca fiind un oras in stil sovietic, dar cu cel mai plin de fantome castel din Transilvania. Si tocmai aceste fantome aduc municipiul de pe Cerna in topul localitatilor ce trebuie vizitate in Romania.

Chiar daca mai spre coada listei, municipiul Hunedoara este cuprins intr-un top fapcut de jurnalistii britanici specializati in turism privind punctele de atarctie turistica din Romania. Cei de la Lonely Planet vorbesc despre calatoria in Romania ca fiind ceva intre un Halloween etern si coperta unuia dintre albumele Led Zeppelin, care prezinta un agricultor ce cara in spate o legatura de crengi. Vorbim, de fapt, despre contrastele descoperite si descrise de Lonely Planet, respectiv masini de lux care circula pe aceleasi sosele cu carutele.

In topul jurnalistilor britanici sunt 13 recomandari cu locuri pe care turistii merita sa le viziteze in Romania, iar pe prima pozitie se afla Maramuresul, descris ca fiind “inima si sufletul rural al Romaniei”, cu biserici din lemn, cimitire pictate si tuica „ce te arde pe gat”. Clasamentul mai cuprinde orasele Sighisoara, Brasov, Timisoara, dar si Bucurestiul, insa cei de la Lonely Planet nu uita de Transfagarasan, caracterizat ca un drum in zig zag ametitor printre stanci colturoase si lacuri glaciare, unde turistii se pot bate cu zapada toata vara. Din topul Lonely Planet nu lipseste Hunedoara, despre care jurnalistii spun ca este un oras industrial in stil sovietic, care are, probabil, castelul cel mai plin de fantome din Transilvania.

 Carmen Cosman

Advertisements