Tinerii pianisti ai Fundatiei Resonannce România au concertat luni, 19 noiembrie, la Ateneul Român, în cadrul Galei E.ON Resonnance, împlinindu-si astfel visul de a cânta în cea mai importantã salã de concerte din România.
Micilor artisti li s-au alãturat pe scenã presedinta Fundatiei Resonnance, renumita pianistã Elizabeth Sombart, Lavinia Dragos director artistic al Asociatiei Resonnance, Nino Kupreishvili si Cvartetul Regal. Fabiani Prcsina a fost declarat în 2015, la Nisa, cel mai talentat pianist din lume, el fiind din Petrosani, iar alãturi de Gerard Rusu, Carina Tãnase Ene, Paul Alexandru Ilie, Daria Vasile, Petru Burcea si Alexandra Maritencu este sustinut, în cariera artisticã de Fundatia Resonnace România. Sunt tineri care au deja în palmares premii nationale si internationale.
„Demersul artistic încununeazã cei doi ani de parteneriat dintre E.ON România si Fundatia Resonnance, în cadrul cãruia tinerii artisti au adus muzica clasicã în locuri speciale: cãmine pentru persoane vârstnice, asezãminte pentru copii sau spitale, institutiile fiind selectate dintre beneficiarii campaniei „Dãruieste Luminã”. Campania derulatã de E.ON România a constat în donarea a 700.000 kWh energie si gaze cãtre 42 de institutii sociale si 800 de familii defavorizate din România”, se aratã într-un comunicat remis presei de E-ON România. Fundatia Resonnance s-a nãscut din dorinta de a oferi muzica clasicã tuturor, atât în marile sãli de concerte, cât si în locuri de suferintã. Alãturi de E.ON România, elevii Resonnance au oferit mai multe concerte de solidaritate la Cãminele pentru Persoane Vârstnice din Bacãu, Jimbolia, Tîrgu Mures si Bocsa, Casa Sf. Iosif din Odorheiul Secuiesc, Asociatia Acoperãmântul Maicii Domnului din Turda si la Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” – Târnãveni.
Resonnance România, este o asociatie culturalã si umanitarã înfiitatã în mai 2013, fiind o filialã a Fundatiei Resonnance din Elvetia, a cãrei presedintã este Elizabeth Sombart. Misiunea Resonnance România este de a duce muzica în locuri în care ea nu ajunge si descoperirea, formarea, sustinereati promovarea tinerilor pianisti supradotati, vulnerabili din punct de vedere social dar capabili sã devinã mari solisti.
Diana Mitrache