Expozitie de desene si concursuri cu biciclete pentru copii

Ziua Mondialã a Mediului va fi marcatã, din nou, la Petrosani. Casa Pro Urbis, Asociatia Pro Parâng si Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani organizeazã actiuni dedicate Zilei Mondiale a Mediului.
Evenimentele vor avea loc în zona amfiteatrului de lângã teatru, o manifestare care are douã etape. În acest sens, va avea loc o expozitie de desen în aer liber cu tematicã de mediu, realizatã cu  sprijinul invitatilor din institutiile locale de învãtãmânt.
Lucrãrile se vor putea realiza cu cretã coloratã, direct pe pavajul  centrului civic. Totodatã, cei mici, dar si cei mari sunt asteptati sã se întreacã în cadrul unui concurs destinat tuturor categoriilor de vârstã, cu mijloace de locomotie ecologice, respectiv biciclete, trotinete, triciclete  chiar si role.
”Aceastã zi de  sãrbãtoare constituie un prilej pentru comunitate de a se mobiliza si prin manifestãri comune sã atragã atentia asupra necesitãtii protejãrii  factorilor de mediu. Este o zi în care constientizãm mai  mult decât oricând cã depinde de fiecare din noi sã pãstrãm Pãmântul o planetã vie, sã gestionãm resursele naturale, sã reducem poluarea. Tema din acest an este: Poluarea aerului. Nu putem opri respiratia, dar putem face ceva la calitatea aerului pe care îl respirãm”, a declarat Cazimir Radvanski, presedintele Asociatiei Pro Parâng.
Acesta mai spune cã evenimentele organizate la Petrosani cu acest prilej sunt multiple, de la concursuri scolare, raliuri stradale, parade ale biciclistilor, expozitii, actiuni de ecologizare si plantare de arbori,  campanii de reciclare selectivã.
Cosmin BACIU

Advertisements