Exercitiu de salvare la Vulcan, de Ziua SMURD

Echipaje SMURD, salvãri, pompieri si salvamontisti, toti si-au unit fortele si au participat, la Vulcan, la un exercitiu ce a vizat modul de actiune în cazuri deosebite.  Au simulat mai multe interventii si fiecare a  trebuit sã îsi facã treaba. Si, cum salvamontistii sunt in plin sezon de actiune, au intervenit pentru salvarea de la înãltime.
„Am avut in incendiu în partea inferioarã a clãdirii  primãriei din Vulcan si am evacuat o persoanã intoxicatã cu fum. S-a actionat în partea de sus, cu o tirolianã, pânã la masina SMURD,  unde a fost predat”, a spus Eduard Zaiu, sef Formatia salvamont Valea Jiului.
Pompierii, la rândul lor, au simulat salvarea din situatii cu care ei se confruntã zilnic si, la final, au stabilit care sunt sincopele. Astfel de exercitii prin care se simuleazã pericole reale, au ca scop tocmai acomodarea celor ce actioneazã cu riscurile si se pune accent pe greseli, tocmai pentru ca, în situatii reale, sã stie exact ce au de fãcut. „Am încercat sã le arãtãm cetãtenilor munca pe care noi o facem zi de zi. Atât echipajele SMURD, cât si cele de stingere. Exercitiul s-a desfãsurat în douã etape. În prima  a fost  vorba de o descarcerare. Am intervenit cu o autospecialã dotatã cu scule, cu care s-a decopertat plafonul autoturismului, victima a fost extrasã si predatã echipajelor de prim ajutor calificat. A doua parte a presupus o persoanã inconstientã, imobilizatã pe acoperisul unei clãdiri, care a fost evacuatã cu autoscara mecanicã”, a adãugat si Cpt Cristian Baleia, comandant Detasamentul Pompieri Petrosani. La exercitiu  a venit coordonatorul serviciului SMRD din Hunedoara, Petru Mãrginean, care a tinut sã le multumeascã celor din Vulcan pentru modul în care, an de an, au înteles cã se implice în acest serviciu.
„Si primarul si consilierii locali care s-au perindat în decursul mandatelor au fost seriosi si si-au demonstrat maturitatea. Au fost primii si cei mai seriosi si din punct de vedere al plãtii contributiilor si au dat tot ajutorul investitional pentru paramedicii din Vulcan. E importantã ziua de azi, nu numai prin vorbe, ci si prin fapte”, a conchis Petru Mãrginean, presedintele SMURD Hunedoara.
Exercitiul a avut ca scop marcarea Zilei SMURD în judetul Hunedoara si a fost ales ca loc de desfãsurare municipiul Vulcan, pentru cã cei de aici au înteles mereu sã se implice în acest sistem de salvare. Multumirile au venit public de la cei care  i-au privit, încurajat  si admirat si vineri dimineatã si de-a lungul celor 14 ani de existentã a modulelor SMURD în judetul nostru.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Exercitiu de salvare la Vulcan, de Ziua SMURD

Comentariile sunt închise.