Monden

Evenimente culturale gãzduite de Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, prin intermediul Muzeului de Istorie Localã si Etnografie Brad si cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, va organiza în perioada 17-20 octombrie 2017 o serie de activitãti educative printre care amintim vizitarea expozitiilor, recitaluri de poezie si întâlniri cu poeti, precum si ilustrãri ale tehnicilor gravurii sau confectionãrii manuale a cãrtilor.
Evenimentele sunt prilejuite de faptul cã si în acest an actiunile din cadrul sãptãmânii „Scoala altfel” la Colegiul National „Avram Iancu” din municipiul Brad vor avea loc în perioada amintitã.
Astfel, programul activitãtilor desfãsurate la Muzeul de Istorie Localã si Etnografie Brad este urmãtorul:
17-20 octombrie – Vizitarea expozitiei „Ia zãrãndeanã – artã, echilibru, rafinament”.
17-20 octombrie – Vizitarea expozitiei de picturã în ulei „Semne ancestrale în arta modernã”, cuprinzând lucrãri realizate de artista Gabriela Dobre, membrã a Uniunii Artistilor Plastici din România.
17-20 octombrie – Prezentarea tehnicii gravurii (linogravurã, xilogravurã etc.) si a tehnicii manuale de confectionare si ilustrare a cãrtilor, exemplificate prin expunerea uneltelor si materialelor utilizate, precum si a lucrãrilor realizate de artista Silvia Dusan.
18 octombrie – Întâlnire cu poetul Nicolae Crepcia. Prezentarea volumului „Horea”. Recital de poezie. Dialog.
19 octombrie – Întâlnire cu poeta popularã Ileana Cornelia Neaga. Prezentarea volumelor „Satu ge-altãdat” si „Impresii alandala”. De la poezia popularã la poezia modernã.
Vã asteptãm!
Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane