Blocurile de la Aninoasa prind contur. Cele noi. Iar cel vechi, din care majoritatea locatarilor a fost evacuată, va fi demolat. Așa că acum, primarul le-a dat un ultimatul locatarilor, iar pe proprietari îi va despăgubi.
Oamenii, însă, încă preferă să stea printre ruinele de lemn și cărămidă roasă, zemuri ce curg de la latrinele din curte și alături de câini și pisici.
„A zis că dărâmă, că se construiește noul bloc și pe acesta îl demolează. Eu m-am mutat la containere, mai demult. E mai bine, ca aici, că e pericol”, a spus o locatară, care a înțeles pericolul.
„Îl demolează? Dar întâi să ne mute pe noi. Unde ne băgăm noi, lucrurile. Să ne mute într-un loc decent. Noi, la comun, nu trăim. Nu mergem toți la aceiași baie!”, a spus o altă locatară, de la parter, care stă cu mai mulți copii, într-o încăpere din blocul ce ar urma să fie demolat.
Marți, în ședința de consiliu, la Aninoasa se votează și despăgubirea celor care au locuințele cumpărate în aceste blocuri degradate.
„Sunt 4 proprietari. Am inițiat un proiect de hotărâre. Marți, avem ședința de consiliu, prin care aprobăm exproprierea acestor locatari, ca să putem trece la faza următoare, de demolare și de mutare a oamenilor aici. Până de Crăciun, constructorul spune că va finaliza două blocuri și tot atunci, ei se vor muta în case noi. Vor fi condiții optime de locuit”, a spus Nicolae Dunca, primarul orașului Aninoasa, care spune că ar fi păcat să nu lucreze acum, când vremea este prielnică.
Construcția veche va fi demolată, iar oamenii ar putea fi mutați, inclusiv în blocul de locuințe sociale, care va fi gata ceva mai repede. Iar proprietarii vor primi fiecare bani. „În urma evaluării imobilelor, făcută de un expert evaluator atestat ANEVAR, a reieșit suma de despăgubire între 5 și 6 mii de lei”, a conchis primarul.

Diana Mitrache