Eroii comemorati în douã cimitire la Vulcan

Gheorghe Ile organizeazã joi, de Ziua Eroilor, douã ceremonii în douã cimitire ale orasului. A avut 110 veterani de rãzboi si în aceastã parte a Vãii mai este unul singur. Îl va aduce la ceremonie si îi va multumi personal, iar la acestã lectie de istorie sunt invitati mai ales copiii din scoli si licee.

Primarul din Vulcan este militar în rezervã si, pentru cã tine la traditie, vrea sã organizeze ceremonii în memoria celor care au pierit pe front si care au apãrat cu sângele lor, patria. A avut peste 100 de militari care au primit titlul de veteran de rãzboi, dar acum îi va multumi unui singur om, singurul care a mai rãmas îm viatã.

„Deja am demarat toate cele necesare pentru a comemora eroii neamului la cele douã cimitire din Vulcan, la Coroiesti si la  Paroseni. Am invitat fanfara, preotii sã putem face si slujbe de comemorare si vom invita ofiterii în rezervã si avem un singur veteran de rãzboi pe care îl vom duce la aceste manifestãri. Dorim neapãrat sã participe si el”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Potrivit organizatorilor, joi, începând cu ora 12 la cimitirul din Coroiesti, vor fi manifestãri dedicate Zieli Eroilor, iar la ora 13,30, ceremoniile se mutã la Paroseni, în cimitirul de acolo.

Diana Mitrache