El este tatãl hotilor din România! / A spart pânã si magazinul închisorii unde îsi executa pedeapsa

Cel mai «curajos» hot din România este din localitatea hunedoreanã Uricani. Omul a spart pânã si magazinul alimentar al închisorii unde îsi ispãsea o pedeapsã pentru furt. La nici 20 de ani, Alexandru are un cazier atât de bogat încât ar putea fi sursã de inspiratie pentru un film artistic.

Flavius Alexandru Mucerniuc (20 de ani) este poate cel mai inventiv si în acelasi timp, curajos hot din tara noastrã. Abia în urmã cu douã luni a reusit sã iasã pe poarta penitenciarului din Târgu Mures, unde-si ispãsise o pedeapsã de trei ani si jumãtate pentru furt. Tânãrul nu s-a bucurat prea mult de libertate si ieri-miercuri, a fost ridicat de politistii din Uricani, care aveau pe numele lui un mandat de arestare. Magistratii Judecãtoriei Tg. Mures l-au condamnat în luna august a.c., la încã 3 ani si jumãtate pentru furt calificat. Flavius Alexandru Mucerniuc a fost trimis dupã gratii pentru cã, în timp ce era în penitenciar si-si executa pedeapsa, a spart pânã si chioscul închisorii. Bãrbatul a fost escortat de politistii din Uricani pânã în arestul IPJ Hunedoara, iar de acolo va fi dus la penitenciar pentru a-si executa pedeapsa.

A dãrâmat lacãtele cu o forfecutã

1-1Desi nu are decât 20 de ani, Alexandru Mucerniuc este poate cel mai inventiv hot din tara noastrã. Cu o inteligentã peste medie, tânãrul a reusit sã însele vigilenta gardienilor penitenciarului din Mures, si de sub nasul lor sã fure cafea, alimente si tigãri, ziua în amiaza mare. S-a folosit de o simplã forfecutã cu care a spart toate încuietorile chioscului din penitenciar. Nici un gardian nu s-a prins de „loviturã” si ca sã nu fie prins în celulã cu alimentele si tigãrile furate, le-a ascuns în cosurile de gunoi ale închisorii. Fiind vorba de un penitenciar, în cele din urmã a fost descoperit si condamnat. „Acum îmi pare rãu pentru cã am spart chioscul închisorii, dar n-am fost singur. Ceilalti detinuti m-au pus, m-au amenintat cã mã bat dacã nu fac ce spun ei”, ne-a spus Alexandru Mucerniuc. Si pãrintii lui, cu ochii în lacrimi, sustineau cã adolescentul este nevinovat si executã o condamnare nedreaptã.

Politist- victimã a lui Mucerniuc

1-2Mucerniuc nu este deloc un mielusel asa cum cred pãrintii lui, iar în anul 2010, când încã era minor, a spart o casã de amanet ce apartinea unui fost ofiter de la Serviciul Economic al Politiei orasului Târgu-Cãrbunesti. Tânãrul avea fata acoperitã, a intrat peste vânzãtoare si a furat o parte din bijuteriile amanetate, dupã care a fugit. Le-a amanetat la Petrosani si a fost prins imediat. Cum era minor, a scãpat de închisoare.

Se deghiza înainte de furt

Cazierul tânãrului este extrem de bogat si dacã ar fi fost condamnat pentru fiecare faptã, ar fi trebuit sã stea încã de douã ori dupã gratii, pe cât are vârsta. A scãpat de temnitã pentru cã era minor. Alexandru Mucerniuc nu s-a folosit niciodatã de violentã pentru a fura, ba din contrã si-a folosit inteligenta. A reusit sã pãgubeascã zeci de persoane din mai multe localitãti ale tãrii. Îsi alegea victimele la întâmplare si sub diferite pretexte, reusea sã le lase fãrã bunuri. Cea mai eficientã metodã era de a se îmbrãca în domnisoarã, îsi asorta o posetã galbenã si bãtea la usa pãgubitului. „Gãsea diferite metode de a fura. Îmbrãcat în domnisoarã, mergea la apartament si suna, iar apoi încerca usa. Dacã era deschis intra si fura tot ce era de valoare. Unde era cineva în casã, cerea o canã cu apã, distrãgea atentia victimei, nu se pierdea niciodatã. 1-3O altã metodã era de a se deghiza în copil care trãieste pe strãzi. La fel, curãta tot ce era de valoare din locuintele unde i se deschidea”, spun surse judiciare. Alexandru sperã sã iasã din închisoare mai repede de trei ani, pentru bunã purtare si jurã cã nu se va atinge de chioscul penitenciarului unde va fi „cazat” de aceastã datã.

Maximilian Gânju   

Un comentariu la „El este tatãl hotilor din România! / A spart pânã si magazinul închisorii unde îsi executa pedeapsa

  • 29 septembrie 2013 la 01:33
    Permalink

    inteligent ce sa spunem….. 😉

Comentariile sunt închise.