Edilii din Petrosani au inceput lupta cu tantarii

Municipalitatea a demarat campania de deratizare impotriva tantarilor si a capuselor incepand din parcuri.

Operatiunea de deratizare costa circa 30 de mii de lei si la final ar trebui ca locuitorii Petrosaniului sa poata iesi in parcuri fara teama ca vor fi muscati de capuse si tantari. In plus se duce o lupta si cu rozatoarele care s-au inmultit foarte mult. Practic este a doua etapa dat fiind faptul ca in urma cu aproximativ doua luni de zile au fost deratizate cimitirele, locuri pline de vegetatie si prielnice pentru inmultirea parazitilor. „Dupa cum a anuntat domnul primar, deratizarea se va face in toate zonele municipiului Petrosani. Acum s-a inceput cu Parcul Carol Schreter, ieri (n.r. miercuri) deratizarea s-a facut in parcul de pe strada Pacii si apoi urmeaza in cartierul Aeroport. Se foloseste un echipament special, o masina care stropeste cu solutie intreaga zona, parcul de exemplu, unde se face deratizare. Pentru lucrare este contractata o firma care se ocupa de deratizare si costul total ajunge la circa 30 de mii de lei. In aceasta suma este inclusa si deratizarea la blocurile din localitate, in subsolurile acestora mai exact pentru a scapa de daunatori ”, a declarat directorul executiv al SPADPP, Lucian Dragomir.

Totodata, in paralel, angajatii municipalitatii au inceput sa curete parcurile de vegetatia crescuta fara masura si care este locul ideal pentru inmultirea tantarilor, capuselor si a altor daunatori. „La recomandarea specialistilor care fac deratizarea s-a inceput si o curatare a parcurilor si zonelor unde vegetatia este peste masura si in care se inmultesc tantarii”, a mai declarat Dragomir.

Maximilian Ganju

Advertisements

3 comentarii la „Edilii din Petrosani au inceput lupta cu tantarii

 • 22 iunie 2012 la 06:52
  Permalink

  Da, mai bine ar planta niste copaci, ar fi mult mai eficient, vegetatie multa, nu „solutii toxice”.
  Mai plantati ceva, ca se moare cu zile de cald, nu mai taiati paduri!!!!!

 • 22 iunie 2012 la 23:08
  Permalink

  Maximilian Ganju sigur stii ce inseamna cuvantul deratizare? Sau erau prin parcuri tantarii cat sobolanii.

 • 23 iunie 2012 la 18:01
  Permalink

  Astept cu nerabdare ca si primarul reales de la Lupeni sa procedeze la dezinsectie si deratizare,iar daca nu o face ii doresc ca toti tantarii din Lupeni si sobolanii la fel sa se regaseasca toti la carciuma denumita Gloria,iar canalizarea nerezolvata sa se reverse chiar in usa localului mai sus amintit,poate asa se simte si Razmerita sa faca ceva pentru cei din Barbateni,macar odata la 4 ani ca-n rest orasul asta nici nu stie ca are primar…….

Comentariile sunt închise.