Echipamente sanitare de peste 53 de milioane de lei

Cel mai mare spital din județul Hunedoara, respectiv Spitalul Județean de Urgență Deva, a demarat o procedură de achiziție de echipamente sanitare. Peste 53 de milioane de lei este valoarea contractului. Mai exact, 53.422.658,28 de lei alocă unitatea medicală pentru încheierea unui acord cadru de furnizare materiale sanitare.

Spitalul Judetean de Urgenta Deva este o unitate medicala, cu o gama larga servicii medicale. In cadrul spitalului isi desfasoara activitate un numar de 35 sectii, plus ambulatoriul de specialitate. In contextul pandemiei de COVID 19 autoritatea contractanta este spital suport cu 4 sectii: ATI, Boli infectioase, Pneumologie, Hemodializa. Serviciile medicale sunt asigurate de o echipă ce reuneşte peste 1900 de angajaţi, printre care si medici cu specializare în toate ramurile medicale de bază: medicina interna, pneumologie, ortopedie, chirurgie, pediatrie, obstetrica si ginecologie, ORL, dermatovenerologie, reabilitare medicală, infecțioase, cardiologie, neurologie, gastroenterologie, medicină de urgenţă, anestezie şi terapie intensivă, epidemiologie, servicii paraclinice, etc. Avand o activitate diversificata, aceasta se desfasoara in mai multe locatii, specializate pentru diagnosticul şi tratamentul diferitelor afectiuni.

 

”Materialele sanitare si echipamentele de protectie (…) sunt esentiale in buna desfasurare a activitatii medicale din cadrul sectiilor. Mai mult de atat filmele radiologice joaca un rol important in depisatarea virusului SARS-CoV-2, iar echipamentele de protectie sunt extrem de importante in prevenirea si transmiterea temutului virus”, arată documentația.

Sunt sute de mii de echipamente de protecție pe care unitatea medicală le achiziționează în contextul alertei sanitare cu care se confruntă întreaga omenire din cauza infecțiilor cu coronavirus.

24 septembrie este data limită pentru depunerea ofertelor.

Cosmin BACIU