[ Echipă mărită la Apa Serv pentru a verifica hidranții în Valea Jiului ]

E chipa de specialiști din cadrul Apa Serv care verifică hidranții, de pe tot domeniul public al Văii Jiului, a fost suplimentată.

Sunt mai mulți oameni, care, din vară, au început identificarea hidranților și starea lor tehnică. Asta, pentru a nu se deteriora mai mult pe timpul iernii.
Sunt 3 oameni care au preluat atribuțiile legate de identificarea și verificarea stării tehnice a hidranților din toate localitățile Văii Jiului. Sunt hărți ce au fost completate, în ultimele luni, tocmai pentru a stabili exact care sunt hidranții ce pot fi folosiți la incendii. Harta și starea acestora a fost transmisă autorităților locale și pompierilor.
„Hidranții se verifică de două ori pe an. La nivelul lunii august, au fost verificați în toate orașele și noi am transmis hărțile la fiecare primărie în parte, cu evidența tuturor hidranților, adică date despre ce înseamnă hidranți funcționali și care sunt nefuncționali. Între timp, am autorizat încă două persoane și acum sunt 3 care se ocupă de monitorizarea hidranților”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Sursele de apă care pot fi utilizate în incendii sunt cartografiate și fiecare hidrant este reprezentat pe o hartă interactivă.
Următoarea verificare se va face la finele anului, pentru că etapa de vară a fost încheiată.
„Apa Serv are în permanență verificarea acestor hidranți. Ea se face semestrial și acum va urma o reverificare în luna decembrie și ianuarie”, a mai adăugat Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Dacă observați astfel de hidfranți deteriorați, puteți anunța la dispeceratul Apa Serv, pentru că este important să se știe starea lor în fiecare zi.
Diana Mirache