Dupã trei încercãri, o firmã “de casã” auditeazã CEH

Trei încercãri au fost necesare pentru atribuirea unui contract de servicii la Complexul Energetic Hunedoara.  Este vorba de “servicii de audit financiar al situatiilor financiare ale Societãtii Complexul Energetic Hunedoara SA pentru exercitiile financiare 2017-2019”, iar valoarea contractului este de 300.000 de lei.
Societatea care si-a adjudecat contractul a realizat în ultimii ani auditul de la CEH. BDO AUDIT SRL este câstigãtoarea serviciilor de audit financiar al situatiilor financiare ale Societãtii Complexul Energetic Hunedoara SA pentru exercitiile financiare 2017-2019.  Prima încercare a debutat în luna decembrie. Câstigãtorul trebuia aflat în 9 ianuarie. Nu s-a întâmplat acest lucru,  astfel cã oficialii CEH au mai scos contractul la licitatie. Nici a doua încercare nu a fost cu noroc. Abia la a treia încercare s-a reusit atribuirea contractului de servicii.
Firma de audit va trebui sã realizeze situatiile financiare în scop de reorganizare (divizare/fuziune). Aceste servicii vor fi prestate doar la cererea scrisã a beneficiarului. Comisia Europeanã a aprobat în primãvara anului 2015, acordarea unui ajutor de salvare Complexului Energetic Hunedoara pentru achizitionarea certificatelor de carbon. Statul român, prin Ministerul de Finante a întârziat aprobarea  ajutorului, astfel cã societatea energeticã desi a achizitionat cu întârziere certificatele de carbon, a primit si amendã, iar salvarea s-a transformat în restructurare.
Cazul SA.41318-România, conform deciziei C(2015) 2652 final a Comisiei Europene, CEH trebuia sã îsi divizeze activitatea minierã de cea energeticã. Potrivit art. 9, alin. 1, din OUG nr. 22/2015, “Ajutorul de stat individual pentru salvarea Societãtii nu se acordã în sectorul cãrbunelui si, pentru a putea demonstra cã acest ajutor de stat individual pentru salvare nu va fi utilizat în sectorul minier, activitatea minierã a societãtii se va separa legal de celelalte activitãti potrivit legislatiei în materie. Dupã intrarea în vigoare a prezentei ordonante de urgentã, Societatea initiazã demersurile pentru a separa legal activitatea minierã si depune diligentele pentru a atinge acest rezultat în cel mai scurt timp posibil, în termenul legal prevãzut de legislatia în materie”. Demersurile pentru separarea activitãtii au fost demarate, însã acestea s-au împotmolit.
Monika BACIU

2 comentarii la „Dupã trei încercãri, o firmã “de casã” auditeazã CEH

 • 29 martie 2018 la 08:21
  Permalink

  Complexul Energetic Hunedoara: pierderi de 2.071.327.883 lei.
  Da, auditul probabil vrea sa ii scoata cu o datorie probabil foarte mica sau ca la Teatrul Foarte Dramatic I.D.Sirbu de 4000 lei. La CEH probabil va fi de 400000 de lei exagerand desigur. Audit pentru ce domnilor??????? Mai dati 300000 de lei ca sa ce??? Inchideti naibii gaura asta foarte neagra numita CEH si ati rezolvat problema……..
  Nu mai suport nici sa mai citesc stiri despre institutia asta care face de ras pentru a cata oara Valea Plangerii.

 • 29 martie 2018 la 09:42
  Permalink

  nu se va inchide pana nu se ia si ultima firimitura din acest ceh

Comentariile sunt închise.