Actualitate

După 3 luni, se toarnă asfalt pe DN 7A

Deși s-au purtat discuții încă de la începutul verii, pe drumul spre Voineasa, prin cheile Jiețului, se toarnă abia acum asfalt. Este aproape iarnă în zonă, iar administratorii drumului, respectiv Direcția Regională de la Timișoara, a postat primele imagini cu un covor nou de asfalt. Asta le dă speranțe celor ce vor merge în această iarnă la schi. Ruta din Cheile Jiețului este extrem de degradată, mai ales pe zona județului Hunedoara, iar Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a început să toarne, în locurile cele mai afectate, primul strat de asfalt. Se lucrează de ceva timp la pregătirea terasamentului, însă, lucrarea s-a început târziu. Și asta o spune chiar edilul din Petrila, Vasile Jurcă, cel care recunoaște că speră ca vremea să fie mai bună pentru astfel de lucrări.
„Din păcate, doar acum au reușit să finalizeze toate procedurile. Discuția vis-a-vis de repararea DN 7A a avut loc cred că la începutul lunii iunie, când am fost în zonă împreună cu directorul de la Drumuri Timișoara și prefectul județului nostru”, a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila .
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a început lucrările de reparaţii pe DN 7A, Petrila-Voineasa, în regie proprie, încă de la finele anului trecut, pe un sector în lungime de 19 kilometri situat pe raza judeţului Hunedoara.
Pentru desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă a fost construit un zid de sprijin pe albia râului Jieţ.
O bună perioadă, de la finele anului trecut, s-au făcut o serie de lucrări de reparaţii cu mixtură asfaltică. De asemenea, în zona în care drumul este neasfaltat, au fost executate lucrări de reprofilare, dar lucrarea de reabilitare totală este încă blocată în instanță. „Proiectul inițial, prin care ar trebui reparat drumul, este blocat de firma care a câștigat licitația și nu a executat lucrările. La acest moment cred că sunt tot în litigiu, dar e bine că s-au ținut de cuvânt și acum, la început de iarnă, au început să toarne un strat de asfalt. Asta va fi în interesul turiștilor care vin dinspre Petroșani sau Petrila și merg spre Transalpina, la schi”, a mai spus Vasilică Jurca.
Lucrările ar trebui să se desfășoare în 4 puncte și vor avea loc între km 86+601 și km 105+120 și, inițial, trebuiau să fie executate de Straco Grup.
Termenul de execuție, însă, este total depășit, mai ales că lucrările trebuiau să înceapă în 19 mai 2015 și să se finalizeze un an mai târziu.

Diana Mitrache

2 comentarii la „După 3 luni, se toarnă asfalt pe DN 7A

  • Gasesc tot timpul motive de amanare (ba ca firma este in faliment … ) pentru drumul DN 7A (Cheile Jietului) , asa cum gasesc motive de amanare si pentru drumul spre Herculane , isi bat joc de cetateni Vaii Jiului (acum este asfalt in orice sat din Romania , numai in Valea Jiului politicieni platiti din bani nostri publici gasesc motive de amanare . Ce fac domni Cristian Resmerita , Costel Avram , Tiberiu Iacob Ridzi Laurentiu Nistor , …. ???

Comentariile sunt închise.