Suntem în Luna Pădurii, iar animalele par să celebreze asta. Cerbii lopătari și căpriorii sunt mai mereu surprinși acum, în fața camerelor de luat de vederi, care supraveghează fauna. În Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina bătăliile sunt în toi.

„Se pare că duelurile sunt la modă în rândul locuitorilor pădurii! Cei doi cerbi și-au dat întâlnire pentru o demonstrație de forță, iar căpriorii nu s-au lăsat mai prejos, testându-și și ei abilitățile”,  este descrierea imaginilor pe care o fac cei care supraveghează fauna pădurii. Aceste interacțiuni, deși par dure, fac parte din comportamentul natural al acestor animale, spun specialiștii, fie că este vorba de joacă sau de stabilirea ierarhiei. Imaginile surprinse ne oferă o privire rară asupra acestor momente, demonstrând încă o dată bogăția faunei din Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina. Cerbul, simbol al măreției și al puterii, domină pădurile, în timp ce căpriorul, agil și precaut, preferă poienile și zonele deschise. Chiar dacă sunt specii diferite, ambele au un lucru în comun: nu ratează ocazia să își măsoare forțele!

Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Padurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare din care peste 26.500 de hectare sunt păduri.

 

Diana Mitrache

Imagini Parcul Natural Grădiștea Muncelului- Cioclovina