Drumul spre Straja, cu zãpadã. Ce spun operatorii?

 

A nins mult si au existat plângeri cã pe drumul spre Straja este un strat generos de zãpadã. Asta, în conditiile în care statiunea este închisã si în munte nu mai sunt turisti.
De vinã este, însã, lipsa unui contract, iar firma care face deszãpezirea pe acest tronson nici nu a luat vreun ban pânã acum, toatã iarna. Asa cã deszãpezirea a început ceva mai târziu, miercuri dimineata, iar pânã atunci, au existat plângeri. Ce s-a întâmplat a explicat si primarul din Lupeni.  „Drumul din Straja apartine de Consiliul Judetean, care, pe toatã perioada de pânã acum, si-a fãcut foarte, foarte bine datoria. Nu au fost probleme cu deszãpezirea. Toate masinile au GPS si s-a vãzut exact cum au mers, în actiunea de deszãpezire. În urma telefoanelor pe care le-am dat, însã, atunci când am aflat de situatie, a rezultat cã firma nu avea contract pentru deszãpezire, decât pânã în data de 15 martie. Dar, miercuri dimineatã, ceva mai târziu, au trimis utilajele si poate au creat un disconfort celor care au vrut sã urce mai repede”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
În tot municipiul Lupeni a nins foarte  mult, iar primarul spune cã a avut mult de lucru cu deszãpezirea, chiar si în oras, pentru cã jos, stratul de zãpadã a fost de aproape 70 de cm.
Contractul cu Consiliul Judetean pentru deszãpezire a expirat si, din cauza problemelor ivite în ultima perioadã acesta nu a putut fi reînnoit.
„Am format un grup de lucru pe platforma WhatsApp unde comunic neîntrerupt cu colegii din cadrul Serviciului Administrare Drumuri din cadrul Consiliului Judetean Hunedoara, pentru a coordona activitãtile de interventii pe drumurile judetene. Se actioneazã cu utilaje pentru a asigura circulatia pe drumurile publice. De joi, mã voi reîntoarce la birou”, a scris pe pagina de socializare Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara, aflat în izolare la domiciliu în ultimele sãptãmâni.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Drumul spre Straja, cu zãpadã. Ce spun operatorii?

  • 25 martie 2020 la 08:21
    Permalink

    Ce sa faci in Straja acum cand e carantina totala ? Ori la Lupeni stirile ajung greu,sau sunt doar facultative ???!!!

Comentariile sunt închise.