Drumul spre cãtunul Dâlja prinde contur

 

Lucrãrile de modernizare a drumului spre Dâlja sunt într-o stare avansatã, mai bine de jumãtate din drum fiind deja asfaltat.
Este pentru prima datã în istoria locului când oamenii din aceastã zonã, aflatã la periferia municipiului Petrosani, au asfalt înspre gospodãriile lor. “Lucrãrile la drumul Petrosani – Dâlja sunt avansate, astfel cã, din cei 5,2 kilometri au fost realizati 3,8 kilometri aici incluzând si stratul de uzurã. De asemenea, se lucreazã la rigole, iar dacã vremea va fi bunã este posibil ca drumul spre Dâlja sã fie asfaltat în  totalitate”, spune primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi. Asfaltarea acestui drum era absolut necesar deoarece la fiecare ploaie drumul  devenea impracticabil.

Artera din acest cãtun este  de  aproximativ  5,2 km si întreaga lucrare  va costa aproximativ  6 milioane de lei.  În acest loc existã peste 170 de case, unde  locuiesc oameni care au avut mereu dificultãti sã ajungã în oras, ori sã cheme salvarea, sau pompierii la ei.  Drumul care se asfalteazã acum face legãtura si cu orasul Aninoasa si investitiile  presupun devieri, prin rigole de scurgere, a  albiilor apelor ce se  se formeazã de pe versanti.

Advertisements