Ploile torentiale afecteazã un segment din DN 66, iar soferii riscã sã producã accidente mai ales dacã circulã cu vitezã. Totul se întâmplã din cauza a douã strãzi, Mãrãsesti si Poienilor, de pe care puhoaiele aduc aluviuni  pe soseaua nationalã.

Ploaia torentialã din noaptea de miercuri spre joi care a lovit municipiul Petrosani, a fãcut dintr-o portiune a DN 66 o adevãratã capcanã mai ales pentru soferii care tranziteazã localitatea. Situatia este de fiecare datã la fel când plouã mai serios, în ciuda faptului cã edilii au reparat stricãciunile imediat dupã furia naturii. Chiar la iesire din municipiu, la intersectia strãzilor Mãrãsesti si Poienilor cu drumul national, segmentul rutier a fost acoperit de aluviunile aduse de ape, iar conducãtorii auto au sesizat capcana dupã ce ceilalti participanti la trafic i-au avertizat sã reducã viteza. „Nãmolul si pietrisul adus de ape în DN e la fel ca si gheata. Cum e si o curbã usoarã aici, dacã ai vitezã, pierzi masina de sub control. Am masinã de 20 de tone si mi-au dat flash-uri ceilalti soferi sã reduc viteza. Pentru cei cu masini mici e si mai rãu pentru cã pietrisul este puscat de rotile masinilor si îsi fac praf parbrizele”, a spus Nicolae, soferul unui camion care se îndrepta spre Alba Iulia.

Reparatie pe program de situatii de urgentã

Primãria Municipiului Petrosani prin SPADPP a refãcut portiunea cu probleme din strada Poienilor, care „inundã” DN 66, însã ploaia torentialã a distrus partial lucrarea provizorie. Acum, edilii au gãsit o solutie care sã rezolve situatia pânã când

strada va intra în reabilitare. Practic, reprezentantii SPADPP vor taluza strada si vor turna o mixturã care sã reziste puhoaielor. „Solutia este provizorie pânã când se va asfalta strada. Din pãcate despre asfalt nu putem vorbi decât dupã ce se va introduce reteaua de canalizare.

Se va reface si rigola astfel ca în DN 66 sã nu mai ajungã aluviuni”, explicã directorul executiv din Primãria Municipiului Petrosani, Lucian Dragomir. O echipã de experti a fost ieri în zona calamitatã si drumarii vor începe lucrarea în aceste zile.

Situatie monitorizatã

Pe de altã parte, pentru cã un drum national este afectat si existã riscul producerii de accidente, Serviciul Judetean de Politie Rutierã din cadrul IPJ Hunedoara va monitoriza zona periculoasã a DN 66. Seful Serviciului Rutier, comisarul sef Dan Micu, a precizat cã administratorului drumului i se aduc la cunostintã deficientele si i se dã un termen pentru remedierea lor. În caz cã nu este respectat acest termen, politistii rutieri pot da amenzi de pânã la 3000 de lei.

Pagube si în judet

Furtuna care a lovit judetul Hunedoara, în noaptea de miercuri spre joi, a produs pagube în mai multe localitãti, iar pompierii au muncit toatã noaptea pentru a îndepãrta atât apa care a inundat rampa unui magazin cât si copacii cãzuti pe sosele.

„În urma furtunii care a afectat, în special municipiul Deva, în cursul noptii trecute, la dispeceratul inspectoratului au sosit mai multe apeluri prin 112.

Echipajele de interventie ale Detasamentul de pompieri din Deva au intervenit pe strada Iuliu Maniu, pentru degajarea unui copac cãzut pe un autoturism, pentru evacuarea apei de pe rampa de încãrcare a unui magazin din municipiu si pentru tãierea unui copac cãzut pe carosabil pe strada Maresal Averescu”, a precizat, Lt. Anemona Doda, purtãtor de cuvânt ISU Hunedoara. Totodatã pompierii din cadrul Detasamentul de pompieri Hunedoara, au intervenit cu motofierãstraie pe DN 68B, în satul Pestisu Mare, pentru a degaja drumul care a fost blocat de un copac rupt de furtunã.

Maximilian Gânju