[ Drumul dintre Valea de Pești și Gorj, deschide Valea ]

Consiliul județean Hunedoara a aprobat un proiect de hotărâre privind cererea de finanțare pentru drumul ce duce spre Gorj, din zona Valea de Pești. Este, așa cum spune primarul din Uricani, o primă cale de deschidere pentru sutele de turiști ce vin mereu în cel mai vestic oraș al Văii Jiului.

Obiectivul grupat sub denumirea generică ”Modernizare DJ 672 C limita județului Gorj – Valea de Pești – DN66A, km. 40+776 – 50+309”, ar putea fi oricând o alternativă la cel spre Herculane.
Autoritățile județene spun că lucrările care au fost scoase la licitație vizează modernizarea a 5,3 kilometri de drum, care începe din Valea de Pești, în Hunedoara, trece pe lângă lacul de acumulare Valea de Pești și urcă în munți, spre limita județelor Hunedoara și Gorj, în mijlocul sălbăticiei.
„Este foarte important drumul, că orașul Uricani este un oraș turistic, iar pe de altă parte, noi aici suntem în fund de sac, închiși, izolați. Rezolvăm cu acest drum, o parte din izolare. Drumul va lega Uricaniul, Câmpu lui Neag, cu comuna Runcu din Gorj, de acolo e drum și spre Tismana și este primul demers. Dacă ne aprobă ministerul de resort, este prima lucrare concretă de la noi”, a spus Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.
Potrivit caietului de sarcini, acum, „Drumul Județean DJ 672C este un drum public, are lungimea proiectată de 5,244 kilometri și se află în administrarea Consiliului Județean Hunedoara din 2002. În prezent, starea tehnică a drumului județean este una precară, cu structura de rezistență alcătuită din straturi din materiale granulare extrem de diverse, unele contaminate pe întreaga lungime cu argilă, dispuse direct pe terenul de fundare. Pietruirea se prezintă într-o stare tehnică rea, cu defecțiuni frecvente și pe suprafețe extinse, cu o parte carosabilă redusă, cu taluzuri afectate de fenomene de eroziune sau cu materiale care curg de pe versant, fără dispozitive de asigurare a siguranței circulației”.
Diana Mitrache