Drumul din Parâng se opreşte la pilonul 17

Vom urca pe noul drum din Parâng până în locul în care, cândva, era Căsuţa din Poveşti.
De acolo, pentru că artera ar intersecta o pârtie de schi  şi apoi ar urca pe una de sanie, finanţatorii lucrării spun că vor face doar câteva amenajări.  Deciziile au fost deja luate, după ce au fost consultaţi cei care  locuiesc sau au afaceri în această zonă.
Construcţia drumului din Parâng este vizibilă cu fiecare săptămână şi, după ce au fost montate cele două tunele în care strada intersectează pârtia, pentru partea cea mai înaltă a staţiunii, planurile par schimbate acum. S-a luat în calcul părerea celor ce ştiu ce se petrece la munte iarna şi care au căzut de acord că nu pot lăsa maşinile să urce mai sus de pilonul final al noului telescaun.
„La pilonul 17, am fost acum o lună de zile şi am oprit asfaltarea, consultându-ne cu oamenii din Parâng. Se pare că ne-au convins, pe noi, cei de la Consiliul Judeţean, să nu asfaltăm acea bucată. Dar, în acelaşi timp, ea va fi întreţinută. De fapt, pe o porţiune de  aproximativ 500 de metri, drumul se confundă cu pârtia de schi, iarna şi este păcat să o asfaltăm. Vor fi făcute lucrări de întreţinere, mai ales sus, înainte de a ajunge  la Şcoala Sportivă. Chiar pe partea stângă, cum urci, va fi nevoie de un şanţ, cu  rigole de scurgere, pentru a prelua apele”, a spus Costel Avram, administrator public al judeţului Hunedoara.  Drumul din Parâng va avea primul strat de asfalt în luna august. Asta a promis  constructorul, care acum lucrează pe porţiunea de jos. Partea de sus, însă, va fi redată în totalitate schiorilor.
Diana Mitrache

Advertisements