Drumarii pun camere în Defileul Jiului, ca să amendeze șoferii

V or fi camere de luat vederi în Defileul Jiului. Drumarii le pun în cadrul unui proiect amplu ce se desfășoară în toată țara. Iar șoferii care aruncă deșeuri, pentru că se întâmplă foarte des asta, primesc amenzile direct acasă.

E plin de gunoaie pe artera ce leagă Valea Jiului de Târgu Jiu. Așa că, într-un proiect ce se desfășoară la nivel național, drumarii pun și aici camere de luat vederi. Nu vor fi doar în parcări, acolo unde oamenii aruncă deșeurile, ci și în locuri pe care drumarii le vor
schimba aleatoriu, pentru a supraveghea și mai bine traficul. „O să fie un proiect în anumite locuri, n parcări, dar le vom putea muta aceste camere dintr-un loc în altul. Așa că, surpriza va fi pentru cei care aruncă deșeuri pe marginea drumului național, nu numai în Defileu. Montăm în mai multe zone și nu vom anunța aceste locații, tocmai pentru a putea să civilizăm aceștri oameni care aruncă gunoaiele pe marginea drumului și nu respectă nici munca noastră, nici natura”, a spus Cristian Tudor, reprezentantul DRDP Craiova.
Sancțiunile, cei care aruncă deșeuri, le vor primi direct acasă de la Garda de Mediu, Administrația Parcului Național Defileul Jiului sau de alte organe competente, pe baza imaginilor înregistrate de camerele de luat vederi. Asta, pentru că drumarii spun că șoferii nu își aruncă în defileu doar gunoiul de acasă, ci și alte deșeuri mult mai voluminoase. „În afară de veșnicii saci cu deșeuri menajere aduși de acasă, vorbim de deșeuri din construcții și tot ce își poate închipui un om, nu am scăpat nimic. Găsim inclusiv deșeuri electrocasnice”, a mai spus Cristian Tudor, reprezentantul DRDP Craiova.
Camerele vor fi amplasate în scrut timp și cine va fi prins că aruncă deșeuri pe drum, direct din mașină chiar, va fi sancționat.
Diana Mitrache