Douã decenii de la înfrãtirea cu Varpalota

Primarul municipiului, Tiberiu Iacob – Ridzi, dar si 7 consilieri si alti doi angajati ai Primãriei Petrosani, vor pleca în Varpalota, cu ocazia aniversãrii a douã decenii de la înfrãtirea celor douã localitãti. Deplasarea se va face în perioada 7 – 9 iunie.
“La invitatia primarului orasului Varpalota, a doamnei Talaber Marta (…), o delegatie oficialã din partea administratiei locale si un grup de elevi de sa Scoala de  muzicã din cadrul Scolii Gimnaziale IG Duca Petrosani sunt invitati sã participe la aceastã manifestare”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
5000 de lei este suma alocatã de Consiliul Local pentru efectuarea deplasãrii. Orasul se aflã situat la o distantã de 90 km de Budapesta, capitala Ungariei, si face parte din comitatul Veszprem, iar populatia sa numãrã aproximativ 21.523 locuitori. Relatia de prietenie dintre cele douã orase a fost, de-a lungul anilor, beneficã pentru cetãtenii ambelor localitãti, în fiecare an, organizându-se tabere pe bazã de reciprocitate pentru elevii din  scolile generale. Astfel, în fiecare an, elevii cu rezultate bune la învãtãturã, pot merge la Varpalota, iar elevii din Varpalota, în aceeasi perioadã, vin în tabãrã la Petrosani. De asemenea, relatiile de prietenie dintre institutiile celor douã  localitãti se manifestã pe diferite planuri, prin vizite oficiale, prin diverse expozitii si târguri la care participã reprezentanti ale ambelor localitãti, de-a lungul timpului, prin bunele relatii de colaborare obtinându-se schimbul intercultural.
În 1998, prin Hotãrârea de Consiliu Local nr. 28/23.04.1998 s-a aprobat înfrãtirea între cele douã orase, evenimentul oficial având loc la data de 28 august 1998, la Varpalota, într-un cadru oficial, la care au participat reprezentantii autoritãtilor ale ambelor localitãti.
Cosmin BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Douã decenii de la înfrãtirea cu Varpalota

  • 31 mai 2019 la 06:40
    Permalink

    Si ridtzi tot praf este ! Nu a invatat si nu o sa invete vreodata…Atata poate !

Comentariile sunt închise.