Domeniile schiabile din Valea Jiului, retrase de la finantare, deocamdatã

11Proiectele administratiilor locale uitate de Guvern. Mai multe proiecte depuse de administratiile locale din Valea Jiului riscã sã fie dte uitãrii din cauza Guvernului care nu a alocat bani pentru demararea sau continuarea investitiilor. La Petrosani mai multe lucrãri de investitii asteaptã fonduri care întârzie sã fie alocate de la Bucuresti.

”Avem proiecte care ar fi trebuit sã primeascã finantare si la care pânã acum nu am primit niciu leu, nu stiu dacã vom primi pânã la sfârsitul anului,începând cu domeniul schiabil si terminând cu grãdinitã de la I G Duca sau bazinul de înot sau celelalte programe pe care le avem în desfãsurare. Dacã nu se vor primi banii aceste proiecte vor fi amânate pentru anul viitor”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

11-1La Lupeni, situatia este similarã. Au fost proiecte care au primit finantare si sunt finalizate sau în derulare, însã existã lucrãri pentru care nu s-au alocat bani deloc în cursul acestui an. Ca la Petrosani, domeniul schiabil de la Lupeni din Straja asteapã bani de la Guvern pentru continuarea lucrãrilor de investitii. ”Proiectele cele europene au primit finantare si aici mã refer la proiectul de reabilitare drumuri si poduri, inclusiv soseaua  de centurã, avem palatul cultural, avem sistemul de supraveghere video urban si mai avem proiectul la care am demarat lucrãrile de douã sãptãmâni, reabilitarea ambulatoriului si dotarea cu aparaturã modernã. În schimb avem un proiect de dezvoltare si modernizare a statiunii Straja prin acel program Schi în România, Schi în Carpati care a fost derulat în aceastã perioadã, s-au fãcut multe investitii, multe lucrãri si nu au fost plãtite de cãtre Ministerul Dezvoltãrii Regionale în totalitate. Avem acest proiect guvernamental care nu a primit finantare pentru toate lucrãrile care s-au fãcut în Straja”, a declarat Gabriel Lungu, city-managerul municipiului Lupeni.

Potrivit reprezentantilor administratiei locale din Lupeni, lipsa de fonduri afecteazã partial turismul montan în conditiile în care aici trebuie sã fie realizate încã multe lucrãri.

”În mare parte nu ne afecteazã pentru cã la noi la Straja s-a fãcut telegondola, s-a fãcut un telescaun, s-au fãcut pârtii de schi, s-a fãcut lacul de acumulare pentru tunurile de zãpadã de 75 de mii de metri cubi, s-au adus ratracuri. Mai avem de construit douã telescaune si sã se facã anumite lucrãri, dar nu am mai primit bani. Este o situatie dificilã în toatã tarã si nici la rectificarea de buget nu s-au anuntat vremuri bune pentru turismul din Valea Jiului”, a mai precizat Lungu.

11-2Domeniile schiabile din Valea Jiului sunt cele mai afectate de lipsa de fonduri. Dezvoltarea statiunilor montane ar fi trebuit sã aducã mii de turisi în zonã, lucru care ar fi relansat economia.

Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Domeniile schiabile din Valea Jiului, retrase de la finantare, deocamdatã

  • 8 august 2013 la 23:10
    Permalink

    Deocamdata? Nu cred ca vom mai vedea vreun proiect in Parang.

Comentariile sunt închise.