Eveniment

Doi bărbați, din Lupeni și Vulcan, la furat de alcool într-un supermarket din Petroșani

D oi bărbaţi, bănuiți de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie au intrat în vizorul poliţiştilor Biroului de Investigaţii Criminale de la Petroșani, după ce ar fi sustras bunuri dintr-un supermarket.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că unul dintre bărbaţi și-a introdus mai multe sticle de băuturi alcoolice luate de pe raft în interiorul gecii, timp în care cealaltă persoană a asigurat zona, pentru a se asigura că nu sunt observați de către angajații magazinului sau de agenții de pază. Cei doi au trecut de casa de marcat, însă au fost opriți de o angajată, moment în care au fugit din magazin, fiind urmăriți de către angajată. La o distanță de aproximativ 50 de metri, într-un gang, cei doi au bruscat-o pe angajata magazinului, context în care unul dintre bărbaţi a reușit să fugă (abandonând o parte din produsele sustrase), iar cel de-al doilea a fost prins de către angajată și de alte persoane, care au sărit în ajutorul femeii.
“ În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel care a reuşit se fugă este un bărbat de 33 de ani, din municipiul Vulcan, iar cel care a fost prins este un tânăr de 27 de ani, din Lupeni. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie”, spune Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. Totodată, în urma administrării probatorului sub supravegherea procurorului de caz, poliţiştii au stabilit că cei doi au comis o infracțiune de furt calificat la data de 11 martie 2023, în jurul orei 20:00, când au sustras mai multe produse de pe raft, din incinta aceluiaşi magazin. Prin urmare, față de tânărul de 27 de ani, poliţiştii au dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor preventive. De asemenea, față de bărbatul de 33 de ani, (aflat sub măsura controlului judiciar în altă cauză penală), poliţiştii au emis mandat de aducere şi au demarat activităţi, în vederea depistării şi a tragerii la răspundere penală.