Directorului administrativ al UP i s-a desfãcut contractul de muncã

”Era vorba de o demisie unicat, ceva de genul o depun astãzi dar plec când vreau. Si cum în urma auditului avea douã variante – una ”de rãu”,  alta demisia – fireste a ales demisia aceea. În sedinta Consiliului de Administratie din 29 aprilie, am insistat si i-am desfãcut contractul de muncã, pentru cã depusese demisia pe la jumãtatea lunii aprilie, dar vroia sã plece pe 13 mai. De fapt, toti trei doreau acelasi lucru” – prorectorul Universitãtii Petrosani, Eduard Edelhauser.

Directorul administrativ al Universitãtii Petrosani, Dacian Ciodaru, a intrat de multã vreme în atentia publicã invocându-se modul neortodox cum a gestionat banii de investitii, cum a folosit studentii în diverse scopuri politice si în interese personale si de grup etc. De ani buni, au rãzbãtut din interiorul UP ”strigãte” de ajutor, dar s-a crezut cã este vorba de lupte interne între tabere… Auditul care a fost fãcut la Universitate a scos la luminã multe nereguli în administrare, toate începând cu multi ”ne”, dar si cu ”in”. Adicã neîndeplinire, neperformant, neconform, ineficient, nerespectare, neaprobat etc.

”Auditul desi a fost elegant întocmit, motivarea acestor ”ne” este foarte gravã, printre care este vorba de bani cheltuiti fãrã aprobarea C.A., fãrã aprobarea Senatului. Chiar si dupã ce i s-a înaintat un exemplar pentru a lua la cunostintã, sau pentru eventuale obiectii, aroganta a rãmas… A hotãrât sã-si dea demisia, dar când dorea el. Era vorba de o demisie unicat, ceva de genul o depun astãzi dar plec când vreau. Si cum în urma auditului avea douã variante – una ”de rãu”,  alta demisia – fireste a ales demisia aceea. În sedinta Consiliului de Administratie din 29 aprilie, am insistat si i s-a desfãcut contractul de muncã, pentru cã depusese demisia pe la jumãtatea lunii aprilie, dar vroia sã plece pe 13 mai. De fapt toti trei doreau acelasi lucru (sotia directorului administrativ si Vlad Cãprar – n.n.). Dorim ca asemenea lucruri, care aduc grave prejudicii Universitãtii, sã nu se mai întâmple si sã ridicãm cât mai mult institutia noastrã de învãtãmânt ” – a declarat prorectorul Universitãtii Petrosani, Eduard Edelhauser. Acesta a precizat cã Dacian Ciodaru nu prea a mai venit la serviciu de vreo douã luni si nici nu i s-a simtit lipsa.

Interesant, dar usor de bãnuit de ce, este faptul cã desi Dacian Ciodaru are dosare împrãstiate pe la mai multe institutii de control si cercetare, PSD Hunedoara, mai precis presedintele filialei si ”tatã” autodeclarat (”eu l-am crescut pe bãiatul ãsta”), Laurentiu Nistor, l-a sustinut din rãsputeri indiferent de boacãnele fãcute. A reusit totusi sã-l plaseze pe lista consilierilor judeteni pentru alegerile din luna iunie.

Ileana Firtulescu

Advertisements

3 comentarii la „Directorului administrativ al UP i s-a desfãcut contractul de muncã

 • 6 mai 2016 la 09:00
  Permalink

  ”Auditul desi a fost elegant întocmit”…cum adica elegant…prietene Eduard Edelhauser daca cetateanul Ciodaru a facut anumite infractiuni trebuie sa anunti organele de cercetare penala, altfel te faci vinovat de tainuirea infractorului…nu merge cu jumatati de masura doar ca sa-l dai afara de la universitate. 🙂

 • 6 mai 2016 la 09:16
  Permalink

  Ciodaru, Lucian Dragomir sau Marius Cucaila au fost doar niste marionete de care oameni ca Dima, Ilias sau Pop Emil s-au folosit ca sa-si umple la greu buzunarele si sa isi faca afacerile.
  Nici Radu Sorin nu este mai prejos, amanta acestuia incepand de cateva saptamani lucrarea de doctorat.

 • 6 mai 2016 la 20:54
  Permalink

  De ce nu se face public Raportul de audit sa vedem? Este usor sa spui ca acolo sunt o serie de cuvinte: “neîndeplinire, neperformant, neconform, ineficient, nerespectare, neaprobat”. Pentru ca ce credibilitate are acest domn edi, cel care a fost ridicat de mascati si audiat, in calitate de martor (asa zice el) intrun dosar de proxenetism in care au fost implicate inclusive studente?

  Si de cand atributul unui audit este “elegant”? Auditul nu trebuie sa stabileasca daca cineva a facut ceva ilegal? Dar oricum in universitate s-au mai gasit si altadata ilegalitati si nu a platit nimeni (vezi proiectul elearning cu echipa Pop – Leba) si/sau imoralitati si pentru asta imorali (si/sau imoralele)!!!!! sunt bine mersi in functii de conducere.

  Bravoooooooooo!!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.