Nu vor fi, cel puțin deocamdată, concedieri și reduceri de personal la Complexul Energetic Valea Jiului. O spune actualul director general Eduard Mija, cel care își susține decizia și în fața ministrului Energiei. Anul acest nu mai poate fi vorba despre angajări, însă, vor fi doar câteva disponibilizări.

Eduard Mija spune că a avut termen să structureze un program de reducere a personalului din funcțiile de conducere, însă, a notificat clar ministerul.
„Dacă mă întrebați pe mine, personal, nu sunt de acord cu această decizie de reducere cu 20% a produselor și serviciilor, pentru că ea ne duce într-o zonă în care nu respectăm Directiva UE și întârzie planul pe care noi ni l-am propus cu închiderea și punerea în siguranță a zăcământului”, declară Eduard Mija, directorul general al CEVJ
Eduard Mija spune și că nu va mai face angajări de personal, iar disponibilizări, în 2025, vor fi maxim 83. CEVJ are 44 posturi neocupate acum.
„Ipotetic, noi avem, la momentul actual, posturi de conducere, 84. Ele acoperă o mai mare plajă. Dar sunt doar 3,57% din totalul posturilor existente la nivelul Complexului Energetic Valea Jiului. Avem în vedere o diminuare spre 3,22%, dar lucrurile trebuie să fie dusă în zona de analiză foarte serioasă și aplicată și în concordanță cu prevederile legale, pentru că, din punctul meu de vedere, iar acesta este mandatul meu personal, siguranța fiecăruia angajat al acestei companii este primordială”, mai spune Eduard Mija, directorul general al CEVJ.
Noul director general spune că producția de cărbune, la nivelul Complexului Energetic Valea Jiului, este bună și, spre exemplu, dacă miercuri au prognozat să scoată 500 de tone de huilă, au reușit să scoată 501 tone, iar la Paroșeni este un stoc de cărbune de 60.488 de tone, din care 1.610 t se află în unitățile miniere. Joi, CEVJ a reușit să producă 1.332 MWatti, la un preț de 922 de lei/ MWh.

Diana Mitrache