Sport

DINCOLO DE  BUCURIA UNUI  TROFEU

de Genu TUȚU
Am fost împreună, al treilea an consecutiv, cu niște băieți….bărbați în toată firea, faini și echilibrați, la al treilea „mondial al veteranilor” la handbal, în Croația, așa numitul oficial MHWC (Masters Handball World Cup).
Foști handbaliști de performanță ai Științei Petroșani (și nu numai) a anilor ’80-’90, care și-au retrăit, acum la categoria de vârstă +50, amintirile și bucuriile celor mai frumoși ani ai vieții.
Ce poate fi mai frumos decât retrăirea, evident la cote mai liniștite a unor ani în care bucuria victoriilor sau nereușita unor înfrângeri te poate aduce la un loc? Acest grup, reunit sub denumirea de ALPHA RO H.C, din 2021 încoace, imprimă la fiecare reîntâlnire un enorm capital de bucurie și trăire specială.
Dincolo de un trofeu sau o medalie puse în joc, chipurile acestor oameni au o deschidere specială, deosebită, prin modul de abordare ale momentului.
De la caterinca din autocar, până la savoarea meselor servite, ori concentrarea pe terenul de joc, „Flăcăii +50” sunt și rămân ceea ce ar trebui să fie un exemplu pentru cum poate fi definită prietenia.

THE GAME IS NOT OVER!
MHWC
CUPA MONDIALĂ DE HANDBAL VETERANI
ED. A 6 –A, 18-21 MAI 2023 | OMIŠ – CROAȚIA
MASCULIN, CATEGORIA +50
GRUPA D
Alpha Ro – H.M Ostrava (Cehia) 8-6 (4-4)
Handball Bolzano (Italia) – Alpha Ro 8-12 (2-8)
H.M Ostrava – Bolzano 4-7
CLASAMENT GRUPA D
1. Alpha Ro Petroșani 2 2 0 0 20-14 4p
2. Handball Bolzano 2 1 0 1 15-16 2p
3. H.M Ostrava 2 0 0 2 10-15 0p

SEMIFINALE
Alpha Ro – Veterans Brno (Cehia) 11-5 (5-3)
PTKE Old Boys (Ungaria) – Alpha Ro 8-6 (5-5)
JOC PENTRU LOCUL 3
Alpha Ro – Handball Bolzano 7-6 (3-2,5-5) după lov. De departajare

LOTUL ALPHA RO H.C PETROȘANI
Liviu Viasu, Radu Miclăuș – portari, Devid Munea (20 g), Sergiu Huian (12 g), Cristian Chiriacov (5 g), Alin Cazan (2 g), Attila Nyulasi (2 g), Adrian Gorun (1 gol), Gigi Enea, Marcel Oanță, Ghiță Beldiman, Sigismund Dani, Victor Cupciac, Nicolae Lăscăteu, Ștefan Rusneac, Florin Gîzu, Cristian Pavel, Cristian Cazan.
Manager: Costel Gavrilă „Zât”.
Antrenori-seniori: prof. Ioan Chira, prof. Edith Mileti.

A fost din nou o ediție reușită. Poate cea mai reușită dintre toate cele șase de până acum.

Foști sportivi de pe întreaga planetă au fost conectați la handbalul tinereții lor, transmițând sentimentul performanței de altă dată.
S-au legat prietenii, s-au creat amintiri, proiectul MHWC dovedind că povestea merge mai departe, sloganul „The game is not over!” („Jocul nu s-a terminat)” rămâne mereu în actualitate.

DANI BRÂNZĂU, PREMIU SPECIAL
Din grupul Alpha Ro H.C, Daniel Brânzău a obținut un premiu special, în urma intervenției sale prompte și încheiate cu succes, când a „reparat” rapid brațul dislocat al unei sportive din Polonia. Revenită din durere, poloneza cu lacrimi în ochi, sub asistența uluită din jurul ei, atât a mai putut spune: „Thank you, Dani!”
Iar noi în completare, bravo Dani Brânzău!

A TREIA
PENTRU LOCUL 3!
Evoluția per ansamblu a echipei a fost una excelentă. A fost un prim meci cu cehii de la H.M Ostrava, câștigat „la baionetă”, 8 – 6, după o pauză egală de 4 – 4, cu Devid Munea autor a 4 goluri.
În cel de-al doilea meci al Grupei D echipa lui Costel Gavrilă „Zât” a prestat un joc spectaculos, cu goluri în viteză, bare și intervenții la 7 m ale portarului Liviu Viasu, diferența fiind clară și pe tabela de marcaj, 12 – 8.
Victoria din meciul al treilea de fapt într-o fază de calificare, 11 – 5 (5 – 3) cu Veterans Brno (Cehia) a fost o nouă mostră de mobilizare – portarul Viasu a scos patru mingi de gol – , ceea ce a dus la calificarea în meciul speranței pentru finală.
Semifinala cu maghiarii de la PTKE Old Boys a fost echilibrată până la pauză, 5 – 5, dar apoi ungurii s-au desprins la 8 – 6….
În finala mică, pentru medalia de bronz, a dus în fața lui Alpha Ro tot pe italienii de la Bozen (Bolzano), cu un dramatism aparte.
Italienii au condus cu 2 – 0, a fost 2 – 3, 3 – 4, 5 – 4 și în final 5 – 5, departajarea făcându-se la lovituri de la 7 m, acolo unde Liviu Viasu a apărat ultima execuție a italienilor, scorul final fiind 7 – 6 pentru Alpha Ro H.C, sinonim cu medalia de bronz.