Dezinsectia si deratizarea, la faza de proiect

Vom scãpa de sobolani si insecte, însã, procedura prin care administratiile locale pot achizitiona astfel de servicii este una greoaie si cere timp.  Asta spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din Petrosani, care crede cã, mãcar în zonele cu probleme ale orasului, vom scãpa de insecte si sobolani. Asta pentru cã anul  trecut nu a fost posibilã deratizarea si dezinsectia pentru Petrosani.

„N-am putut sã o facem, însã, anul acesta vom face, pentru cã sunt zone în care neapãrat trebuie sã intervenim. Dezinsectie si deratizare va fi, în special, la blocurile de locuinte sociale, dar si în alte locuri din oras. Dacã vom scãpa de insecte? Sper cã da, sper. Vom vedea!”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani. La Petrosani, anul trecut, Curtea de Conturi a cerut sã fie respectatã legea, asa încât aceastã procedurã poate dura si acum aproximativ 3 luni de zile pânã ce vom avea, cel mai devreme, un contract ferm. Tântarii, insectele de tot felul si chiar si rozãtoarele vor fi nimicite, doar dacã administratia va gãsi o firmã specializatã sã câstige licitatia si abia apoi va veni, poate, un avion sã facã dezinsectia. Între timp, mizeria din zona blocurilor sociale din Colonia Petrosani atinge cote alarmante, indiferent cât de mult au fost constrânsi locatarii sã nu mai arunce gunoaiele. Acolo, periodic, izbucnesc epidemii de hepatitã si, mãcar pentru ei, autoritãtile promit o deratizare. Conform prevederilor Art. 105, alin. 1, lit. a) din Ordinul ANRSC 82/2015, „din punctul de vedere al frecventei, dezinsectia pentru combaterea tântarilor se executã: a) lunar, în sezonul cald, pentru spatiile deschise prevãzute în programul unitar de actiune, inclusiv cãmine si canale aferente retelelor edilitare”, însã, în Valea Jiului, nicio administratie localã nu a fãcut asa ceva.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Dezinsectia si deratizarea, la faza de proiect

  • 21 martie 2017 la 13:35
    Permalink

    azi sa strans gunoaile de la pod preparatie , vulcan hd, da tiganul care are domiciliu nelegal sub tevile de termoficare nu a fost demolat si nu a fost nici amendat de garda de mediu , nu are canalizare , are cainii si oi ,si polueaza cu gunoaile ca re le aduna sotia lui … cand face focu polueaza sectia de contagiosi din vulcan ,,, deci final orasul vulcan e plin de virusi vorbesc statisticile ,,, veniti si faceti selfie dar sa nu stranutati ca suparati primaria

Comentariile sunt închise.