Dezbatere pe tema asistentei sociale

8Biblioteca Universitãtii din Petrosani a gãzduit o conferintã de presã cu tema „Asistenta Socialã – Realizãri si Perspective”. La actiune au fost prezenti studentii respectivei specializãri din cadrul institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului, reprezentantii Structurii Teritoriale Hunedoara a Colegiului National al Asistentilor Sociali, edilii locali si, bineînteles, reprezentantii universitãtii.

„Între noi si reprezentantii hundoreni ai asistentei sociale existã un protocol încheiat, asa cã, Universitatea din Petrosani, alãturi de studentii de la specializarea aceasta si cadrele didactice, a organizat acest eveniment, cu ocazia Zilei Asistentilor Sociali. Suntem mândri cã am putut organiza o astfel de manifestare, beneficã pentru toatã lumea si, în special, pentru studentii nostri, care au luat parte activã la realizarea acestei actiuni”, a declarat lector univ. dr. Mihaela Schmidt, prodecanul Facultãtii de Stiinte din cadrul Universitãtii din Petrosani.

„Vã felicit pentru aceastã initiativã. Noi, în Valea Jiului, ne dorim ca munca asistentilor sociali sã se desfãsoare la un nivel cât mai înalt. Pe viitor, veti avea sprijinul nostru, pentru cã stim cu câte probleme vã confruntati. Eu vã mutumesc pentru cã existati”, a spus Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

8_1Tinând cont de faptul cã în acest an institutia de învãtãmânt superior din Valea Jiului împlineste 65 de ani de la data înfiintãrii, în 2013, aici se vor derula mai multe manifestãri. Printre acestea se numãrã un work – shop (în luna aprilie) sau celebrarea Zilei Economistului (în toamnã).

Mircea Nistor