Deszãpezire pe drumurile spre munte

 

Toate drumurile ce apartin de Consiliul Judetean  Hunedoara si care, în week-end, au fost asaltate de turisti, sunt în atentia drumarilor. Potrivit responsabililor de la CJH, toate utilajele si stocurile au fost pregãtite si au actionat pe aceste artere.
„Nu numai în week-end drumurile sunt o prioritate, ci si în fiecare zi, 24/24 h. Toate lucrurile sunt sub control. Sper, ca împreunã cu colegii mei din Dispeceratul de iarnã sã rezolvãm toate problemele, care apar. Sunt 5 oameni care se ocupã numai de activitãtile legate de iarnã”, a spus Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara, imediat ce în zona noastrã au început ninsorile.
A nins încã din noaptea de miercuri spre joi si, potrivit celor de la Consiliul Judetean Hunedoara, s-a luat decizia de a crea aceastã permanentã pentru a deszãpezi si arterele spre obiectivele turistice  de la noi.  „La prima orã, joi, s-a actionat spre cetãtile dacice si s-a lucrat pe drumul spre Straja, spre cabanã Rusu, drumul spre Rusor si toate drumurile sunt o prioritate”, a mai precizat Avram, iar pe site-ul destinat deszãpezirii au fost postate permanent date despre modul în care s eface deszãpezirea, în fiecare zi a week-end-ului care a trecut.
Consiliul Judetean Hunedoara a creat o paginã de facebook https://www.facebook.com/drumurihunedoara/ unde pot fi urmãrite masinile de deszãpezire, arterele pe care masinile de deszãpezire ajung si, pentru cei care au probleme a fost pus la dispozitie si numãrul de telefon 0737 – 553971.
Potrivit dispecerilor, “pe toate drumurile judetene se circulã lent, în conditii de iarnã ca urmare a ninsorilor care cad neîncetat încã de noaptea trecutã. La Dispeceratul Drumuri Judetene al Consiliului Judetean Hunedoara s-au înregistrat zeci de apeluri din toate zonele judetului.
Drumarii actioneazã cu masini dotate cu pluguri si cu material antiderapant, dar interventiile se desfãsoarã cu dificultate din cauza stratului consistent de zãpadã depus pe carosabil. În Valea Jiului, au cãzut ninsori abundente, astfel cã la aceastã orã stratul de zãpadã mãsoarã între 40 si 60 de centimetri în statiunile montane. Utilajele de interventie actioneazã atât pe DJ 664A Lupeni – Straja, cât si pe DJ 709F Slãtinioara – Cabana Rusu, drum care asigurã accesul spre statiunea Parâng. Dacã sâmbãtã pe drumul care duce spre Parâng nu au fost probleme si s-a circulat bine, mai ales dupã prânz, astãzi utilajele sunt în teren si încearcã sã curete drumul de zãpada care nu mai conteneste. Circulatia în zonã este îngreunatã, iar spre Cabana Rusu pot urca, deocamdatã, doar masinile cu tractiune integralã si masinile echipate corespunzãtor pentru iarnã”.
Important de stiut!
Mai multe drumuri judetene din Hunedoara sunt închise pe perioada sezonului de iarnã. Pe aceste sectoare de drum nu se va interveni pentru deszãpezire. Decizia închiderii sectoarelor de drum a fost luatã de consilierii judeteni încã de acum o lunã de zile.
“Este vorba de tronsoane care nu prezintã sigurantã pentru traficul rutier, situate, de regulã, între versanti înalti unde existã riscul producerii de avalanse în cazul unor ninsori abundente. În alte cazuri, portiunile de drum închise sunt de pãmânt, prezintã degradãri accentuate si sunt greu accesibile si în restul anului. În cazul în care întâlniti pe un drum judetean bariere si indicatorul de Acces interzis vã sfãtuim sã nu le îndepãrtati, pentru a nu pune în pericol alti conducãtori auto care nu cunosc zona. Vã rugãm sã folositi rutele alternative”, aratã reprezentantii Dispeceratului de Drumuri Judetene Hunedoara.
La nivelul Vãii Jiului este vorba de tronsoanele de drum cuprinse între: Câmpu lui Neag – Cabana Câmpu luI Neag, limitã cu judetul Gorj – Pas Vâlcan – Vulcan, Merisor – Dealul Babii – Vulcan.
Monika BACIU
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Deszãpezire pe drumurile spre munte

  • 17 decembrie 2018 la 17:17
    Permalink

    Bn zici!

Comentariile sunt închise.