Deszãpezire necorespunzãtoare / Centrul Civic din Petrosani intrã în reabilitare

7_siteIarna a pus la grea încercare centrul civic din Petrosani. Reabilitat pe fonduri europene acesta nu a rezistat testului zãpezii, asa cã, imediat cum vremea va permite, constructorul va trebui sã refacã tot ce a fost afectat de înghet. Doar douã luni au rezistat lucrãrile cuprinse în proiectul de reabilitare a centrului civic din municipiul Petrosani, finantate din fonduri europene.

Frigul, zãpada si gheata le-au pus la grea încercare, asa cã dalele au cedat si multe dintre ele se miscã în voie. Cunoscãtorii spun cã si deszãpezirea zonei, efectuatã necorespunzãtor, este de vinã, dar si cei care au pãtruns cu masinile în aceastã zonã. Pânã la urmã, însã, vinovatii sunt mai putin importanti si mai mult conteazã ce se poate face pentru remedierea situatiei. „Imediat ce vremea va permite se va interveni pentru remedierea defectiunilor. Lucrarea de pe centrul civic se aflã în garantie si se remediazã pe cheltuiala constructorului pe o perioadã de 5 ani. Cine este vinovat, e foarte greu de cuantificat.

Important este cã tot ce se va strica va fi remediat pe cheltuiala constructorului timp de 5 ani”, a declarat Nicolae Tascã, purtãtorul de cuvânt al primãriei Petrosani, institutie care este beneficiarul lucrãrii.

Proiect complex pe fonduri europene

 

Lucrãrile la noul centru civic au fost inaugurate la finele lunii noiembrie 2012. Proiectul pentru reamenajarea centrului civic a fost finantat din fonduri europene si a costat 19,5 milioane de lei.

Conform planului detaliat de lucrãri, în cadrul proiectului a fost reabilitatã zona pietonalã cuprinsã între Piata Victoriei si Parcul “Comunitatea Europeanã”, de lângã Teatrul de Stat “Ion D. Sîrbu” din Petrosani cu pavaj din piatrã, întrerupt de zone verzi.

De asemenea, au fost reabilitate sau construit noi spatii de odihnã, iar alte douã parcuri au fost si ele finalizate. În plus, lucrãri de reamenajare s-au desfãsurat si în zona de agrement de la Brãdet, unde s-a reconstruit întreg spatiul destinat relaxãrii.

Carmen Cosman

Advertisements